2018 YKS Sınav başvuruları ne zaman

2018 YKS Sınav başvuruları ne zaman
2018 YKS (TYT ve AYT) Sınav başvuruları ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecek, sınav ücreti ne kadar, sınavda açık uçlu soru sorulacak mı, sınav saat kaçta başlayacak, sınav tarihi ne zaman? Detaylar...

Yeni üniversite sınavı YKS’ye başvuru tarihleri öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistemde ÖSYM, yaklaşık üç ay arayla düzenlediği YGS ve LYS yerine gelen YKS’yi haziran ayında tek hafta sonunda yapacak. Yaklaşık 2 milyon öğrenciyi ilgilendiren sınava başvurular mart ayında alınacak. Adayların merak ettiği soru ise, “Hangi tarihler arasında başvuru yapılacak?” İşte AYT ve TYT olarak tek hafta sonunda ve iki oturumda düzenlenecek YKS başvuru tarihleriyle birlikte, sınavla ilgili merak edilen diğer detaylar.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS için başvurular 1-21 Mart arasında yapılacak. Sınava süresi içerisinde başvuramayanlar için 4 Nisan’da bir gün daha hak tanınacak.

2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu indirmek için tıklayınız

TYT SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK

15 dakika kuralı kalktı. Adaylarımız 10.00’dan itibaren sınava giremeyecek. Yani 09.45 kuralını uygulamayacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sınava başlama saati 10.00, bu saatten sonra gelenler alınmayacak.

TYT ve YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav ücreti daha önce 160 TL civarındaydı. Biz iki sınav için 120 TL almayı planlıyoruz. YGS’de 60 TL, LYS’nin her biri 40 TL idi. Bir öğrencinin cebinden yaklaşık 160 TL çıkıyordu. Şimdi daha az çıkacak.

TYT ve YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Sınavın usul ve esaslarını YÖK belirler. En kısa zamanda ayrıntılı açıklama yapılacak. Bu yıl sınavların süresi geçen yıl YGS’deki süreden fazla olacak. Birinci sınav 100 dakika civarında, ikinci sınav ise 160-200 dakika arasında olacak, 180 dakika da olabilir.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS’nin ilk oturumu olan TYT 23 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek. İkinci oturum olan AYT ise 24 Haziran Pazar günü sabah yapılacak. Yabancı dil oturumları ise öğleden sonra uygulanacak. 

İKİNCİ OTURUM İÇİN ÖRNEK SORULAR YAYINLANACAK MI?

ÖSYM, sınavın ilk gün oturumu olan ve ilk defa uygulanacak TYT için örnek sorular yayınladı. Ancak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Dr. Mahmut Özer, ikinci oturum olan alan testleri için örnek soru yayınlanmayacağını çünkü alan testlerinde çıkacak soru tiplerinin geçen yıllarda düzenlenen LYS’ler ile aynı olduğunu söyledi. 

YENİ SINAVDA AÇIK UÇLU SORU OLACAK MI?

Hayır. Yapılan açıklamalarda YKS kapsamındaki hiçbir testte açık uçlu soruların olmayacağı belirtildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.