Ülkemizde futbol maçında hükmen mağlubiyet verme yetkisine sahip futbol federasyonu kurulu hangisidir

Ülkemizde futbol maçında hükmen mağlubiyet verme yetkisine sahip futbol federasyonu kurulu hangisidir
Ülkemizde futbol maçında hükmen mağlubiyet verme yetkisine sahip futbol federasyonu kurulu hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kara Elmas Grubu Yarışmacıları Alper, Onur ve Tayfur;

1.000.000 TL'lik 2.Soru :Ülkemizde futbol maçında hükmen mağlubiyet verme yetkisine sahip futbol federasyonu kurulu hangisidir 

A- MHK

B- Disiplin Kurulu 1.000.000 TL

C- Tahkim Kurulu

D- Temilciler Kurulu

Doğru Cevap: Disiplin Kurulu

5894 Sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca ilk derece yargı kurulu olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF Başkanı'nın teklifi, TFF Yönetim Kurulu'nun onayı ile atanacak bir başkan ve altı asıl üyeden oluşur. Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna aynı usulle asıl üye sayısı kadar yedek üye atanır.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF Başkanı'nın görevde kaldığı süre ile sınırlı olarak görev yaparlar.
 
Atanacak asıl ve yedek üyelerin fakülte veya yüksek okul mezunu olmaları gerekir. Ancak başkan, başkan vekili ve raportör olarak görev yapacak olanların hukuk fakültesi mezunu olmaları zorunludur. Diğer üyelerin faal olmayan antrenör, hakem ve futbolcular arasından atanmasına özen gösterilir.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, profesyonel futbol faaliyetlerinde bulunan kulüp, futbolcu, teknik direktör, antrenör, yönetici, müsabaka görevlileri ve profesyonel futbolda görevli diğer kişilerin fiillerinden doğan disiplin ihlallerini karara bağlar.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yukarıda belirtilen görevlerini yerine getirmek amacıyla haftanın belirli günlerinde ayrı ayrı toplanır. Toplantı, kurul başkanının çağrısı üzerine salt çoğunluk ile yapılır. Toplantı gündemi başkan tarafından belirlenir. Kararlar hazır bulunanların salt çoğunluğu ile alınır. Kurullar acil işlerde, telefon konferansı, video konferansı veya benzeri başka herhangi bir yöntemle müzakere edebilir ve karar verebilir.
 
Başkan ve başkan vekilinin toplantıya katılmamaları halinde, en yaşlı üye kurula başkanlık eder.
 
Aralıksız üç toplantıya izinsiz ve mazeretsiz katılmayan üyeler istifa etmiş sayılır.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarında bağımsızdır.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu görüşmeleri kural olarak kapalı oturumlarda gerçekleştirilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.