Ülkemizde kutlanan dini ve milli bayramlar

Ülkemizde kutlanan dini ve milli bayramlar
Ülkemizde kutlanan dini ve milli bayramların neler olduğuna kısaca değineceğiz. Ülkemizde milletçe birlik ve beraberlik içinde kutladığımız, milli ve dini bayramlarımız vardır. Dini bayramlar dini açıdan kutsal sayılan önemli günler, milli bayramlar...

İşte ülkemizde kutlanan dini bayramlar şunlardır;

Ramazan Bayramı; Ramazan ayının bitiminin ardından çoğunlukla üç gün şeklinde kutlanan bayramdır. İslam dininde bu bayrama oldukça önem verilir. Bütün bir ay boyunca oruçlar tutulur ve oruçların sona ermesiyle bayram edilir. Akrabaların komşuların kaynaştığı, bol bol ziyaretlerin yapıldığı, küslerin barıştığı bir gündür.

Kurban Bayramı; Hz. İbrahim’in, canından çok sevdiği oğlu İsmail’i, Allah yoluna kurban olarak adaması ile süregelen bir gündür. Bayramın çıkış noktası o olaydır. Çünkü Yüce Allah, Hz. İbrahim’in oğlu İsmail’i tüm samimiyetiyle Allah yolunda kurban edeceğine inandığı vakit oğlu yerine bir koyun göndermiş ve onu kurban etmesini istemiştir. Bu şekilde bu olay günümüze kadar intikal etmiştir. Kurban bayramında kurbanlar kesilir, fakirlere dağıtılır, eş dost ile sofralar kurulur. Birlik ve beraberlik içinde hayat sürer.

Ülkemizde kutlanan milli bayramlarımız ise şunlardır;

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılması ile bugün Atatürk tarafından çocuklara adanan bir bayram olarak ilan edilmiştir. O günden bu yana ülkenin dört bir tarafından bu bayram kutlanır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı; Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a gitmiştir. Buradan birçok ile geçen Atatürk, halkın düşmana karşı milli mücadeleyi başlatmasına öncülük etmiştir. Bu ulusal direnişin başladığı gün ise geleceklerimizin emanet edildiği gençlere armağan edilmiştir. Her yıl 19 mayıs günü çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milli günler ve bayramlar başlığı altında hayat bilgisi derslerinde birinci sınıftan itibaren işlenecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı; Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922’de başlamış ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu sevinçli günü ebediyen yaşatmak için Atatürk, ordumuza armağan etmiştir. Kazanılan büyük zaferden dolayı her yıl 30 Ağustos’ta törenler yapılır; akrobat pilotlar uçuş gösterileri yapar, resmi geçitler düzenlenir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle milli egemenlik kazanılmış olur. Bu, önemli gün ise her sene 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı adı altında kutlanır.

1354
1426
886
629
445
205
718
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum