Uluslararası Portakal Çiçeği karnavalı hangi ilimizde düzenlenmektedir

Uluslararası Portakal Çiçeği karnavalı hangi ilimizde düzenlenmektedir
Uluslararası Portakal Çiçeği karnavalı hangi ilimizde düzenlenmektedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Uluslararası Portakal Çiçeği karnavalı hangi ilimizde düzenlenmektedir 

A- Adana

B- Aydın

C- Mersin

D- Antalya

Doğru Cevap: Adana

Portakal Çiçeği Karnavalı, 2013 yılından beri Adana’da Nisan ayında sivil insiyatifle gerçekleştirilen sokak karnavalı. Ayrıca Türkiye'nin ilk karnavalı olma özelliğine sahiptir.[1] Sloganı "Nisan'da Adana'da" olarak belirlenmiştir.
 
Karnaval fikrinin öncüsü, Adanalı işadamı Ali Haydar Bozkurt’ tur. Kimisi kapalı, kimileri açık alanda gerçekleşen konser, sergi, ve gösterileri içeren karnavalın en önemli etkinliği, katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşüdür.
 
İlk karnaval, 12-14 Nisan 2013’te düzenlendi. Korteje 15bin kişi katıldı.
2. karnaval, 11-14 Nisan 2014’te 3 gün süreli düzenlenmiştir.
3. karnaval, 1-5 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşti. Kostümlü korteje yaklaşık 90 bin kişi katıldı.
4. karnaval, 7-10 Nisan 2016 tarihinde yapıldı. Yakın zamanda gerçekleşen Mart 2016 Ankara saldırısı'ndan dolayı karnavalın açılış töreni konserler, gösteriler gibi birçok etkinliğiyle birlikte her yıl onbinlerin katıldığı ve 9 Nisan 2016'da yapılması planlanan kortejide iptal edildi. Bunun yerine daha kısıtlı alanlarda daha kısıtlı etkinlikler düzenlendi ancak katılım yinede yoğun oldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.