Unesco dünya miras listesinde yer alan ve dünyanın en gizemli yerleşimlerinden sayılan kent hangi ülkededir

Unesco dünya miras listesinde yer alan ve dünyanın en gizemli yerleşimlerinden sayılan kent hangi ülkededir
Unesco dünya miras listesinde yer alan ve dünyanın en gizemli yerleşimlerinden sayılan kent hangi ülkededir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Unesco dünya miras listesinde yer alan ve dünyanın en gizemli yerleşimlerinden sayılan kent hangi ülkededir 

A- Mısır

B- Kenya

C- Fas

D- Ürdün

Doğru Cevap: Ürdün

Ürdün Unesco dünya miras listesi

Petra (1995)
Quseir Amra (1995)
Um er-Rasas (2004)
Petra (Antik Yunanca: Πέτρα, Petra; Arapça: البتراء, El-Bitrā) Ürdün'ün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kenttir.
MÖ 400 ile MS 106 yılları arasında Nebatiler'e başkentlik yapmıştır. Roma İmparatorluğu tarafından işgal edilene kadar başkent olarak varlığını sürdürmüştür. 400 yıllarından sonra deprem ve ekonomik sıkıntılardan dolayı kent gözden düşmüş ve zaman içinde unutulmuştur. Petra'nın ilk yapım amacı tarihçiler tarafından bulunamamıştı. Ancak yapılan son araştırmalarda Petra'daki El-Khazneh'nin (El-Hazne) altında gizli gömülü bir bölüm olduğu ve bu bölümün kral mezarları olduğu araştırmalar sonucunda kesinleşmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.