Üniversite affından kimler yararlanabilecek

Üniversite affından kimler yararlanabilecek
YÖK’ten yapılan açıklamaya göre üniversite affından 500 binden fazla kişinin faydalanması bekleniyor. Terör suçları haricindeki tüm öğrencileri kapsıyor. Yasa çıktığında önümüzdeki yıl için başvurular üniversitelere yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için detayları açıkladı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, “18 Mayıs 2018 tarih 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanun’un 15’nci maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa öğrenci affıyla ilgili Geçici Madde 78 eklenmiş ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirleme konusunda Yükseköğretim Kuruluna yetki verilmiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak, verilen bu yetki çerçevesince vakit geçirmeksizin söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenerek yükseköğretim kurumlarımızla paylaşılmıştır” denildi.

Yök tarafından yayınlanan bildirinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

“Yeni YÖK” olarak, aftan yararlanacak olan öğrencilerimizin bu süreçte herhangi bir zorluk yaşamaması ve mağduriyete uğramaması için azami dikkat edileceğini ifade etmek isteriz.

Öğrencilerimizin kendilerine tanılan bu haktan en doğru şekilde yararlanarak eğitim öğretimlerini başarıyla tamamlamak için gayret sarf edeceklerinden eminiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.