Üniversite tamam şimdi burs zamanı

Üniversite tamam şimdi burs zamanı
Vakıf ve dernekler, başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için zengin burs seçenekleri sunuyor.

Üniversite tamam şimdi burs zamanı
Vakıf ve dernekler, başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için zengin burs seçenekleri sunuyor. Aylık 2000 TL’ye varan maaş gibi bursların yanı sıra kimi kurumlar öğrencilere eğitim, giyim, danışmanlık gibi olanaklar da sunuyor. Birçok kurumun burs programlarına başvurular, eylül ayı içerisinde tamamlanacak. Başvuracak öğrencilerin ellerini çabuk tutmalarında yarar var

Üniversitelerde ek yerleştirme tercihleri, 30 Ağustos’ta sona eriyor. Tercihlerini tamamlayan öğrenciler sonrasında yurt ve burs arayışına girecekler. Maddi durumu yetersiz, başarılı öğrencilere başta Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) olmak üzere birçok kurum burs veriyor. KYK’nın bu yıl 150 bin civarında öğrenciye burs vermesi bekleniyor. KYK ayrıca tüm öğrencilere geri ödemeli kredi de sunuyor. Burs ve kredinin geçen yılki miktarı lisans için 400 TL, yüksek lisans için 800 TL, doktora için 1200 TL idi. Bu yılki miktarlar ise henüz belirlenmedi. Vakıf ve dernekler de öğrencilere burs desteği ile eğitim, giyim, danışmanlık gibi olanaklar da sunuyor. Birçok kurumun burs programlarına başvurular, eylül ayında sona eriyor. Bu nedenle öğrencilerin bir an önce başvurularını yapması gerekiyor. Burs veren kurumlardan bazıları şöyle:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK): Yurt İçi Lisans Burs Programı kapsamında geçen yıl Uluslararası Bilim Olimpiyatları sonucuna göre veya Uluslararası Proje Yarışması’nda Türkiye adına birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan, sınavla veya sınavsız yerleşme hakkını kullanarak veya LYS’de MF puan türünde ilk 5.000 ile ilk 25000’de yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenlere aylık 2000 TL ile 750 TL aralığında değişen oranlarda burs verildi. Ayrıca YGS-1’de ilk 5.000 ile ilk 10000’de yer alarak felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşenlere aylık 2.000 TL ile 1.500 TL burs sağlandı. Bu yılki burs miktarları eylül ayında belli olacak. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD): Derneğin şubelerinin bulunduğu illerdeki devlet üniversitelerinde ön lisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler bursa başvuruda bulunabiliyor. Bursların tutarı 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor. 20 Eylül’de başlayacak başvurular, 10 Ekim’e kadar devam edecek.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG): Üniversiteli öğrencilere aylık 220 TL burs desteği veren TOG bursları için başvurular 15 Eylül’e kadar devam ediyor. Burs almaya hak kazananların vakfın gönüllülük faaliyetlerine katılmaları bekleniyor. TOG’un Kardelen Öğretmen Çocukları ve Soma Madenci Çocukları Burs Programları da bulunuyor.

Çağdaş Eğitim Vakfı: İstanbul’da eğitim gören, özel okullarda tam burslu okuyan, not ortalaması 70 ve üzeri olan öğrencilere burs desteğinde bulunuluyor. Bursların bu yılki miktarı eylül ayında belli olacak. Başvurular, 15 Eylül’e kadar yapılabiliyor.

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı: Geçen yıl üniversite öğrencilerine 200 TL, lise öğrencilerine 100 TL, ortaokul öğrencilerine 75 TL, ilkokul öğrencileri 50 TL verilen bursların bu yılki miktarları belli değil. Burs dışında kültür etkinlikleri, giysi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti, başarıyı teşvik ve sanat ödülleri imkânları da var. Başvurular 3-5 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı: Vakıf üniversiteleri ve özel eğitim kurumları hariç 2. sınıf ve üstü Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında öğrenim gören öğrencilere burs veriliyor. En az 250 TL olarak belirlenen bursun tutarı başvuru sayısına göre artabiliyor. Başvurular, 26 Eylül’e kadar devam ediyor.

Çelikel Eğitim Vakfı: Üniversite öğrencilerine aylık 400 TL burs ile kültürel etkinlikler, staj, kariyer danışmanlığı gibi olanaklar  sunuluyor. Bursa ve İstanbul’daki üniversitelerde okuyan öğrencilere yönelik burs için başvurular, 31 Ağustos’ta sona eriyor.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

Vakıf, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerindeki Anadolu teknik, teknik ve endüstri meslek liselerinin yanı sıra Boğaziçi, İstanbul, İstanbul Teknik, Galatasaray, Marmara, Yıldız Teknik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Türk-Alman, İstanbul Medeniyet, Namık Kemal, Kocaeli, Gebze Teknik üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Ayrıca vakıf üniversitelerinin teknik bölümlerinde yüzde 100 burslu öğrenim gören öğrenciler de burstan faydalanabiliyor. Geçen yıl 300 TL olan bursların bu yılki miktarı belli değil. Burslara başvurular 1-30 Eylül’de yapılacak. 

Türk Eğitim   Vakfı (TEV)

 Vakıf, meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Ekim-haziran arasında 9 ay boyunca devam eden bursların miktarı mesleki lisesi öğrencileri için 160 TL, üniversite öğrencileri için 480 TL, yüksek lisans öğrencileri için 800 TL, doktora öğrencileri için 1.120 TL olarak belirlendi. Teknik ve meslek lisesi burslarına 1 Eylül ile 15 Ekim arasında diğer burslara ise 1-30 Eylül tarihleri arasında başvuru yapılabiliyor. Vakfın ayrıca üstün başarı ve kız öğrenci yurt bursları da bulunuyor.

Her kurban, lösemili çocuklara can

LÖSEV, 9 yıldır olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda bağışları kabul ediyor. Yapılan bağışlar, sayıları 21 bine yaklaşan LÖSEV’e kayıtlı lösemi ve kanser hastaları ile onların ihtiyaç sahibi ailelerine 12 ay boyunca ulaştırılacak. Kurbanlar, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecek. Etler, hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacak. Böylece lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleriyle beslenecek. 750 TL olarak belirlenen bağış hakkında ayrıntılı bilgiye www.losev.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Sinoplu gençlere eğitim desteği

Sinop’taki öğrencilerin eğitimine destek olmak için 43 kişilik mütevelli heyetinin girişimiyle 2015’te  kurulan Sinop Eğitim Vakfı (SEV), ilk yıl 255 öğrenciye burs verdi. Burs veren bir vakıf olmanın ötesinde öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasında da katkı sağlayan vakıf, 25 kişilik Öğrenci Temsilcileri Komisyonu ile her 10 öğrenciyi bir temsilcinin sorumluluğuna vererek onlara yol gösteriyor. Eğitim alanında öğrencilerin verimliliğini artıracak şekilde maddi destek sağlayan vakıf, öğrencilerin tanışması ve kaynaşması amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Bu kapsamda İstanbul Bayrampaşa’daki vakıf merkezinde bir toplantı yapan vakıf yöneticileri, Sinop mülki amirleri ve yerel yöneticilerine ziyarette bulundu. 2015 Feshane Sinop Tanıtım Günleri’nde stand kurarak çalışmaları hakkında bilgi veren vakıf yöneticileri, öğrencilerle TBMM’yi ziyaret ederek Sinop milletvekilleriyle bir araya geldi. Verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini kaydeden yöneticiler, gençlere destek olmaya devam edeceklerini açıkladılar.

Kaynak:Milliyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.