Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı - Tıkla indir

Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı - Tıkla indir
Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, bugünden itibaren 12 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet
sitesinden ulaşılabilecek. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Tercih süresi

Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar, 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar ile sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar, 2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapabilecek.

Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan istedikleri programları sırasıya koyarak tercihbildiriminde bulunacaklar.

2016-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak YGS yerleştirme ve varsa LYS yerleştirme puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten kendileri yapacaklar.

Sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylar ile 2016-YGS'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayan adaylardan sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar da tercih bildirimini aynı şekilde yapacak.

2016-YGS'de 150 veya daha yüksek puan alanlardan sınavsız geçiş hakkına da sahip olan adaylar, tercihlerini, sınavlı veya sınavsız geçişi göz önünde tutmadan istedikleri sırada yapabilecekler. 2016-YGS'de hiçbir puan türünde 150 veya daha yüksek puan alamayanların sınavsız geçiş hakları yoksa bu adaylar tercih bildiriminde bulunamayacak.

Diğer sınavlardaki başarı durumu da kılavuzda

Bu yılki ÖSYS Tercih Kılavuzu'na göre tercih yapacak adaylar için bazı yeni bilgilere de yer verildi. Buna göre, tercih edilecek programların mezunlarının ÖSYM'nin yaptığı diğer sınavlardaki başarı durumları ile programların akreditasyon bilgileri de gösterildi. Bu kapsamda, kılavuzda tıp fakültesi mezunları için TUS puanları, hukuk bölümleri için Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavı Puanı (AYP) ile KPSS puan ortalamaları gibi bilgiler yer aldı.

2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (27 Haziran 2016)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.