Üniversitede Kayıt Dondurma İşlemleri Nasıl Yapılır

Üniversitede Kayıt Dondurma İşlemleri Nasıl Yapılır
Üniversitede kayıt dondurmayı düşünenler için üniversite kayıt dondurma işlemleri nasıl yapılır bunu açıklayalım istedik.

Üniversiteler, öğrencileri için herhangi bir problem sonucunda eğitimine ara verme ihtiyacı duyduğu takdirde okuluna gidememesi yerine, kaydını dondurarak o sene üniversiteye gelme zorunluluğunu ortadan kaldırabilme şansını sunmaktadır. Üniversitede kayıt dondurma işlemleri öğrencileri isteği üzerine yapılan ve herhangi bir sebebe ihtiyaç duyularak yapılan bir işlemdir. Kişi üniversite mazeretini bildirip, gerekli belgeleri tamamladığı sürece kaydını dondurabilmektedir. Kaydını donduran öğrenciler o dönem boyunca hiçbir üniversite derslerinden sorumlu olmayıp, daha sonra bu kayıt dondurmayı açarak eğitimine kaldığı yerden devam edebilmektedir. Bu konumuzda siz ziyaretçilerimiz için üniversitede kayıt dondurma işlemlerini anlatacağız;

İlk aşamada kaydını dondurmak isteyen öğrencinin, üniversiteye mazeretini bildiren bir dilekçe yazması gerekmektedir. Fakirlik sebebiyle üniversiteye ara vermek zorunda kalan kişiler ise fakirlik kağıdı çıkartarak bunları üniversitelerine ulaştırmaları yeterlidir. Dilekçenin yanında mazeretinizi kanıtlayan ek bir belgede bulunmalıdır. Bu belgeler üniversiteye gönderildikten sonra işlem süresi olan 7 günlük bir süreçte belgeleriniz incelenmektedir. Üniversite tarafından uygun görüldüğünüz takdirde dondurma talebiniz gerçekleşmektedir. Ancak uygun olmadığınız ve gerekçelerinizin kabul edilmediği durumlarda ise kaydınızı donduramadığınızda o sene üniversiteye devam etmek veya bırakmak zorunda kalırsanız. Bu yüzden de mazeretinizin kayda değer ve belgelenebilecek bir şey olması gerekmektedir. Genellik üniversiteler fakirlik kağıdı ulaştırabilen kişilerin kayıt dondurmasına izin vermektedir. Kayıt dondurma işlemlerinin kabul edilmeme olasılığı çok azdır. Ancak bu şartların yerine getirilmesi şarttır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum