Ünlü boksör Muhammet Ali'nin gitmeyi reddettiği için ceza aldığı savaş hangisidir

Ünlü boksör Muhammet Ali'nin gitmeyi reddettiği için ceza aldığı savaş hangisidir
Ünlü boksör Muhammet Ali'nin gitmeyi reddettiği için ceza aldığı savaş hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kara Elmas Grubu Yarışmacıları Alper, Onur ve Tayfur;

1.000.000 TL'lik 3.Soru :Ünlü boksör Muhammet Ali'nin gitmeyi reddettiği için ceza aldığı savaş hangisidir 

A- Körfez Savaşı

B- Kore Savaşı 200.000 TL

C- Vietnam Savaşı 800.000 TL

D- Pearl Harbor Saldırısı

Doğru Cevap: Vietnam Savaşı

Vietnam Savaşı'na gitmek istemeyen Ünlü Boksor kimdir?

Vietnam Savaşı'na karşı çıkarak Vietnam'da savaşmak istemeyen ve savaşı reddeden ünlü Amerikalı boksör Muhammed Ali Clay'dir.
Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, 1964'te Kuzey Vietnam'ın ABD donanmasına ait bir savaş gemisine ateş açmasıyla başlayan ve 1975'te Güney Vietnam'ın işgali ve ABD'nin mağlubiyeti ile sonuçlanan Vietnam Savaşı'na karşıydı.
Savaşın en kanlı dönemlerinden biri olan 1967'de ABD, bölgeye asker yığmaya devam ediyordu. Askere çağrılanlar arasında Muhammed Ali de vardı. Sağlık muayenesinden geçtikten sonra yemin etmeyi reddetti. ''Vietkonglar (Kuzey Vietnam) bana hiçbir kötülük yapmadılar ki ben onlarla savaşayım.'' sözünü kullanınca şimşekleri üzerine çekti. ''Benim onlarla sorunum yok." (I'I ain't got no quarrel with them Vietcong'') dedi. Boks lisansı iptal edildi. 5 yıl hapis cezası ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Dünya Şampiyonluğu elinden alındı. Yaklaşık üç buçuk yıl resmi boks müsabakalarına çıkamadı. Pasaportuna el konuldu. Maddi sıkıntılar çekti. İflas ettiğini açıkladı. Üniversitelerde ücret karşılığı yaptığı konuşmalarla hayatını sürdürmeye çalıştı. ABD'de savaş karşıtı olmanın ceremesi ağırdı.
 
1970'de açtığı davayı kazandı. Zaten o yıllarda ABD'de halkın yaklaşık % 60'ı Vietnam Savaşı'na karşı olmaya başlamıştı. Çünkü Amerikan halkı çocuklarını Vietnam'da acı bir şekilde kaybediyordu. Mahkemeyi kazanan Muhammed Ali'ye boks lisansı geri verildi. Fakat yıllar sonra çıktığı ilk maçında Joe Frazier'e karşı ilk kez kaybetti. Çünkü yıllarca bokstan uzak kalmıştı. Boks yapmaya hazır değildi. Fakat daha sonra rakiplerini bir bir nakavt ederek yenmeye başladı. 1978'de Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu olarak boksu bıraktı.
 
İslam dinini seçen, Cassius Marcellus Clay Jr olan ismini Muhammed Ali olarak değiştiren, Malcom X ile ilişkileri olan, söyleşilerinde İslam dinini anlatan, Parkinson hastalığı ile mücadele eden Muhammed Ali'nin hayatı 2001'de film olmuştur. Vietnam Savaşı yüzünden kendi ülkesine ret çeken Muhammed Ali, hayran kitlesini tarih boyunca korumaya devam edecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.