Vatan ile ilgili kompozisyon

Vatan ile ilgili kompozisyon
Vatan ile vatan sevgisi ile ilgili kompozisyon. Vatanımızı neden sevmeliyiz? Vatan insana kişiye ne anlam ifade etmeli konuları ile ilgili yazı / kompozisyon

Vatan nedir, bir halkın üzerinde yaşadığı bir toprak parçasından öte o toprak parçasına kültürü ile kazıdığı değerlerin toplamına vatan denir. Vatan demek yurt demek vatan demek memleket demektir.

Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için belki de yüzyılların geçmesi gerekmektedir. Bazı topraklar salt bir halkın çoğunluğu oluşturması ile vatan toprağı olurken bazı topraklarda bir çok farklı coğrafya ve kültürden insanın bir araya gelmesi ile oluşmuş bir kozmopolit yapının eseri olarak da vatan olabilmektedir. Amerika ve ülkemiz belki de bu tarz vatan kavramına en iyi örneklerdir.

Türk milletinin vatan sevgisi gerçekten ortalamanın üzerindedir. Vatanımızı memeleketimizi ülkemizi çok severiz. Dedelerimizin yapmış olduğu savaşları ve fedakarlıkları her zaman minnetle anan onların mirasına toz kondurmayan bir ülke bir toplum olarak yaşamaya devam ettiğimiz müddetçe iç ya da dış düşmanların hiçbirinin bozgununa uğramayız.

Vatan sevgisi adı altında bu vatan topraklarına göç etmiş ya da geçici olarak gelmiş kişilere de ayrımcı davranışları da kabul edemeyiz. Bu tarz davranışlarda insanlık onuruna aykırı ne ahlak ile ne de başka hiçbir kavram ile açıklanamayacak durumlardır.

Atatürk’ün ışığında bilimin ve akılcılığın yolunda gittiğimiz müddetçe hem vatanını seven hem de değişikliklere farklı insanlara müsahama gösteren ve onlarla birlikte kardeşçe yaşamayı bilen fertler olarak yaşayabileceğimize inanıyorum.

313
353
32
60
57
19
420
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.