Vatanseverlik ve Şehitlik konulu kompozisyon

Vatanseverlik ve Şehitlik konulu kompozisyon
Toplumumuz için oldukça önemli olan iki konu hakkında yani hem şehitlik hem de vatanseverlik hakkında yazılmış yazı / kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Vatanseverlik insanların yüreklerinde kendiliğinden oluşan yaşadıkları vatana duydukları sevgi ve aşka verilen isimdir. Vatanı için şehit olan kişilerin içerisinde bulunan yoğun duygunun adıdır vatanseverlik. Vatansever olmayan kişinin vatanını korumak gibi ne bir düşüncesi ne de bir kaygısı olabilir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık ilkesine göre yaşayabilmemiz için bizler Türk ulusu olarak binlerce şehit vermiş bir milletiz. Bu topraklarda refah içerisinde yaşamak için bir çok vatansever belki de öleceklerini bile bile düşmana karşı koymuş kimi cephe de kimi de farklı ortamlarda düşmana karşı mücadele etmiş ve büyük Kurutuluş Zaferimizi yaşamamıza sebep olmuşlardır.

Bugün sabah erkenden kalkıp okulumuza gelebiliyorsak. Annemiz babamız işlerine rahat rahat gidebiliyorlarsa akşam oldu mu dilediğimiz yere dilediğimiz şekilde bu bayrak altında gidip gelebiliyor yani yaşayabiliyorsak bunu vatanseverlik duygusunu sonuna kadar yaşamış ve bu uğurda gerekirse şehit düşümüş kişilere borçluyuz.

Vatanseverlik tabii ki de sadece bizim ülkemize bizim insanımıza has bir duygu değildir. Bir şekilde herkes kendi vatanını sever onun bağımsız ve müreffeh olması için mücadele eder. Artık günümüzde vatanseverlik belki aklın ve bilimin ışığında yol alıp ülkemizi hem de insanlığı yukarılara çıkarabilecek çalışmalar yapmaktan geçiyor olabilir. Çünkü artık bir ulusun yükselebilmesi için aklın ve bilimin yolunda ilerleyip hurafe ve batıl itikatlardan mutlak suret ile uzak durması gerekir. Günümüzün vatanseverliği budur.

19
17
14
14
14
14
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.