Whatsapp'dan hikaye özelliği

Whatsapp'dan hikaye özelliği
Whatsapp’a hikaye özelliği geliyor. Whatsapp kullanıcıları profil fotoğraflarının yanı sıra hikayelerde oluşturacak. Peki Whatsapp’ta hikaye özelliği nasıl kullanılacak?

WHATSAPP HİKAYE NASIL KULLANILACAK?

Whatsapp’a yakın zamanda gelecek olan hikaye özelliği nasıl kullanılacak merak ediliyor. Whatsapp’ta profil fotoğrafınızın yanında + işaret olacak. Bu işarete dokunduğunuzda Whatsapp arkadaşlarınızın güncellemelerini görebilirsiniz. Aynı zamanda sizde oradan fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızın fotoğraflarına yaptığınız yorumlar onlara mesaj olarak gidecektir.

WHATSAPP HİKAYE ÖZELLİĞİ KULLANICILARA NE SUNACAK?

WhatsApp'a gelecek olan güncelleme ile WhatsApp durum özelliği aynı Snapchat gibi olacak. Uçtan uca şifrelenecek denilen yeni durum özelliği ile WhatsApp durumunuza aynı Snapchat'teki gibi fotoğraf ekleyebileceksiniz. Eklediğiniz bu fotoğraflar 24 saat sonra otomatik olarak silinecek.

Instagram hikaye nedir?

Bunun için Instagram uygulaması yine farkını ortaya koymuş ve farklı bir şekilde kendi kullanıcıların hikaye paylaşmasını sağlamaktadır. Instagram uygulamasında artık bizlerde tıpkı Snapchat uygulamasında hikaye adı altında fotoğraflar paylaşabilir ve bu fotoğrafların üzerine istediğimiz gibi yazılar yazabilir, istediğimiz emojileri ekleyebilir, Instagram’ın sunmuş olduğu renkli çizgiler ile çizimler yapabiliriz. Instagram’a gelmiş olan hikaye özelliğini belli kişilerin görmemesini sağlayabiliriz, ayrıca hikayeye yanıt olarak sizlere mesaj gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Yine Snapchat uygulamasında olduğu gibi hikayelere kimlerin bakmış olduğu özelliği yine Instagram uygulamasında da mevcut, Instagram’a eklenen hikaye özelliğini sizlerde kullandıysanız ve bu hikayenizi yani fotoğrafınızı çektiyseniz Instagram’da bu fotoğrafa kimlerin baktığı konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı şekilde eğer ki siz bir kişinin hikayesine bakarsanız o kişi sizin ona ait olan hikayesini okuduğunuzu görebilir. 

WhatsApp ile hikayenizi paylaşın

Facebook hem kendisi hem de sahibi olduğu Instagram’da kullanıcılarına hikayeler özelliğini sunduktan sonra, bunu WhatsApp için denemesi tabii ki aslında sürpriz sayılmaz. Her ne kadar popüler mesajlaşma uygulaması için bu özellik kulağa biraz tuhaf gelse de neden olmasın dedirtiyor.
 
iOS için WhatsApp betasında keşfedildiği belirtilen hikayeler özelliğinin yeni final sürümde yer alıp almayacağı şu an için bilinmiyor. Konuyla ilgili olabilecekler arasında, kullanıcılara WhatsApp ile Instagram veya Facebook hesaplarını bağlama desteğinin sunulabileceği veya sadece WhatsApp’a özel hikaye oluşturma desteğinin sağlanabileceği bulunuyor.
Facebook ve Instagram gibi bir sosyal medya uygulaması olmayan WhatsApp, kullanıcıların rehberinde yer alan ve uygulamaya sahip olan herkesle iletişime geçmeyi kolaylaştırıyor. Bu anlamda rehberinizdeki alakalı alakasız birçok kişiyle hikaye paylaşılması durumu sıkıntı yaratabilir. Tabii ki bunların sadece belirli kişilerle paylaşımı da mümkün. Görsele bakılırsa gizlilik ayarları buna izin verecek.
 
Bakalım, WhatsApp Hikayeleri ne yenilikler getirecek?
 
Yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp'a Snapchat gibi hikayeler modu eklenecek.
Bugün gelecek güncelleme ile birlikte artık eskiden yalnızca düz yazı veya emoticon'lar kullanılabilen Status yani durum bölümü, fotoğraflar ve yazılarla hikayenizi paylaşabileceğiniz süreli bir alana dönüşüyor.

TÜM KULLANICILARA SUNULACAK

WhatsApp Status'ün güzel tarafı ise istemediğinde kapatılabiliyor. Bunun dışında WhatsApp uygulamasına gelecek bir güncelleme ile tüm kullanıcılara dağıtılacağını da hatırlatmamız gerek.

GÖRSELLERİ KİŞİSELLEŞTİREBİLİRSİNİZ

Durumlara fotoğraf, video ya da GIF görselleri ekleyebilir, çeşitli emojiler ve çizimlerle bu görselleri kişiselleştirebilirsiniz.
 
Bir durum güncellemesi yayımladığınızda ise 24 saat boyunca profilinizde izlenebilir olacak. Ardından da silinecek. Bu özelliğin de "görüldü" sayacına sahip olacağını belirtildi. Bu sayede durum paylaşımlarınızın listenizde kaç kişiye iletildiğinin hesabını tutmanız kolaylaşacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.