William Addis 1780'de hapishanede hangisini bulmuştur

William Addis 1780'de hapishanede hangisini bulmuştur
İngiltere İç Savaşında isyana sebep olduğu için hapse mahkum edilen William Addis 1780'de hapishanede hangisini bulmuştur sorusunun cevabını vereceğiz. Diş Fırçasının ilk kullanım tarihi nedir?

Soru : İngiltere İç Savaşında isyana sebep olduğu için hapse mahkum edilen William Addis 1780'de hapishanede hangisini bulmuştur

A- Vantilatör

B- Koşu bandı

C- Diş fırçası

D- Tıraş bıçağı 

Doğru Cevap : Diş fırçası

Diş Fırçası Tarihi

Avrupa'da İngiliz William Addis'in çok miktarda diş fırçasını 1780 yılında üreten ilk kişi olduğuna inanılır. 1770 yılında bir isyana sebebiyet verdiği için hapse girdi ve orada dişlerini temizlemek için kendine özgü bir yöntem geliştirdi. Addis'in yöntemi, bir bez parçasını kurum ve tuzdan oluşan bir karışıma batırıp bu karışımı dişlerine sürerek onları temizlemesinden ibaretti ancak bu yöntem pek verimli değildi ve geliştirilmesi gerekiyordu. Addis bir gün bir önceki gece yediği yemekten arta kalan küçük bir hayvan kemiğini aldı ve o kemik üzerinde küçük delikler açtı. Ardından gardiyanlarından birinden aldığı hayvan kıllarını, üzerinde delikler açtığı hayvan kemiğine işledi ve bu kılları yapıştırıcı kullanarak kemiğe yapıştırdı. Hapishaneden salıverilmesinin ardından bu yöntemle hazırladığı diş fırçalarını üretmek üzere kendi işini kurdu ve kısa sürede zengin oldu. 1808 yılında ölen Addis, şirketini en büyük oğlu William'a bıraktı ve bu şirket, 1996 yılına kadar aynı aile bireylerine ait olmayı sürdürdü. Wisdom Diş Fırçaları adı altında faaliyet gösteren şirket, Birleşik Krallık'ta her yıl 70 milyon adet diş fırçası üretmektedir. 1840 yılına kadar diş fırçaları, İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya'da üretiliyordu. Görece daha ucuz olan diş fırçalarında domuz kılı, daha pahalı olanlarında ise porsuk kılı kullanılıyordu.

Kaynak:Eğitim Sistem

111
3
122
2
3
3
88
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.