Winnie the pooh çizgi film karakterinin ülke liderine benzediği için yasaklandığı yer neresidir

Winnie the pooh çizgi film karakterinin ülke liderine benzediği için yasaklandığı yer neresidir
Winnie the pooh çizgi film karakterinin ülke liderine benzediği için yasaklandığı yer neresidirsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Winnie the pooh çizgi film karakterinin ülke liderine benzediği için yasaklandığı yer neresidir

A- Kuzey Kore

B- Singapur

C- Çin

D- Arjantin

Doğru Cevap: Çin

Winnie the Pooh hangi gerekçelerle yasaklanıyor?

Ünlü çizgi film karakteri Winnie the Pooh, Çin'in devlet başkanına benzediği için ülkede yasaklandı. Çizgi film daha önce "domuz" karakteri bulundurduğu için TRT tarafından sansüre uğramış, Winnie the Pooh karakteri pantolon giymediği ve hermafrodit imajı çizdiği için Polonya’da yasaklanmıştı.
Winnie the Pooh çizgi filmi, yeni bir yasakla daha gündemde. Çin’in Devlet Başkanı Xi Jinping’in ünlü çizgi film karakteri Winnie the Pooh’ya çok benzemesinden dolayı sevimli karakterin bulunduğu “her şey” yasaklandı.
Winnie the Pooh’nun GIF’lerini Çin’in anlık ileti uygulaması WeChat’ten kaldıran yetkililer, karakterle ilgili yeni GIF’ler oluşturmak istendiğinde hata mesajı verilmesini sağladı.
Çinli yetkililer tarafından Winnie the Pooh'nun engellenmesi tuhaf bir karar gibi gözükse de asıl amacın, blogcuların ülkenin sansür yasaklarını aşmasını engellemek olduğu düşünülüyor.
2013 yılında, Xi Jinping ve eski Amerikan Başkanı Barack Obama’nın bir fotoğrafı, Winne the Pooh ve Tiger’ın bir resmi ile karşılaştırılınca başlayan komik referanslar Pooh’nun Çin’de engellenmesi ile sonuçlandı.
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, gülünç bir selamlaşma anı yaşadıktan sonra sosyal medya kullanıcıları ikiliyi Winnie the Pooh ve Eeyore ile karşılaştırmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Xi, daha önce birliklerini denetlemek için özel Kızıl Bayrak limuzininden başını çıkardığında Winnie the Pooh’nun bir arabalı oyuncağı ile karşılaştırılmıştı.
Blog yazarları tombul ve şirin çizgi film karakterini Çin'in cumhurbaşkanıyla karşılaştırdıkları için, Winnie The Pooh’nun adı ve resimleri sosyal medya sitelerinde engellenmeye başladı.
Sansürlerin sebebinin, yalnızca ülke liderinin alay edilmeye tahammülü olmaması değil, aynı zamanda sevilen bir çocuk kahramanının Komünist Parti genel sekreteri için bir simge haline gelmesinin istenmemesi olduğu düşünülüyor.
Winnie the Pooh çizgi dizisi, geçtiğimiz yıllarda içinde "domuz" karakteri bulunduğu için TRT tarafından sansüre uğramıştı. Karakterlerin bir kutlama esnasında bira kadehleri tokuşturması nedeniyle de çizgi dizi, RTÜK'ten ceza almıştı.
Çizgi karakter Winnie'nin resimleri, pantolon giymediği ve karakterin 'hermafrodit bir imajı olduğu' gerekçesiyle Polonya'daki parklardan kaldırılmıştı.
Çizgi dizi için Polonyalı yetkilier, “O ayıyla ilgili tek sıkıntı doğru düzgün bir gardrobunun olmaması. Kendisi sürekli yarı çıplak geziyor ve bu çocuklar için hiç uygun bir durum değil” açıklamasını yapmıştı.
Christopher Robin adlı bir çocuğun, oyuncaklarını kişileştirerek kendi hayal dünyasında yaratmış olduğu hikayelerin anlatıldığı Winnie The Pooh çizgi dizisinde, ayı Winnie, küçük domuz Piglet, kaplan Tigger, Tavşan ve eşek Eeyore'un maceraları anlatılıyor. İlk olarak İngiliz yazar A. A. Milne tarafından, kendi çocuğu ve onun oyuncaklarından ilhamla yazılan hikayeler, 1966 yılında Disney tarafından animasyon haline getirildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum