Yaban mersini şerbeti nasıl yapılır

Yaban mersini şerbeti nasıl yapılır
Oldukça lezzetli bir meyve olmasına rağmen Türkiye'de doğrudan tüketimi yaygın olmayan yaban mersini genellikle tatlıların içerisinde, krema olarak ya da içecek olarak kullanılır.

Yaban mersini (likapa) veya ayıüzümü fundagiller familyasından ılıman iklimlere adapte olmuş bir üzümsü meyve türü. Anavatanı Kuzey Yarımkürenin serin ve dağlık bölgelerinde yetişen birçok türü vardır.

Yaban mersini, lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan bir meyvedir. Bu nedenle uygun miktarda tüketilmesinin insan sağlığına olumlu etkileri vardır.

Yaban mersinin vücuda olan olumlu etkilerinden faydalanmak için doğrudan tüketmek en uygun yöntemdir. Ancak bunun yanı sıra içecek olarak tüketilmesi de son derece faydalıdır. Yaban mersini, içecek olarak tek başına tüketilebildiği gibi çeşitli meyveler ile karıştırılarak da farklı içecekler hazırlanır.

Malzeme Listesi:

  • 1 kase taze yaban mersini
  • 1,5 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kabuk tarçın
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı:
Suyu tencereye koyuyoruz. Tarçını, toz şekeri ve limon tuzunu ekliyoruz. Ocağa alarak pişiriyoruz. Şerbet kaynayınca yaban mersinlerini ilave ediyoruz. Biraz daha kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Süzerek sürahiye aktarıyoruz. Soğuk servis ediyoruz.

3
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.