Yakın Doğu Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Yakın Doğu Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Yakın Doğu Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Yakın Doğu Üniversitesi tercih bursu var mı, sporcu bursları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yakın Doğu Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Lisans Bursları

YKS Bursları; YKS tarafından düzenlenen öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı sonucunda kılavuzda Yakın Doğu Üniversitesi tarafından verilen %100, %50, %25 burslu olduğu belirtilen bir programı tercih edip kazanan öğrenciler yararlanabilir.

%25, %50 ve Tam burslu programlara yerleşen öğrencilerin bursları Hazırlık Okulu’nda geçirilecek bir yıllık süreyi de kapsamaktadır. Burslar akademik başarısızlık olsa dahi normal eğitim süresi boyunca devam eder.

Tercih Bursları; Tercih sıralamasında ilk 3 tercihinde Yakın Doğu Üniversitesi yazan öğrencilere %75 e varan burs imkanı sağlanmaktadır.

Sporcu Bursları; Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı tarafından, üniversitenin spor kulüplerinde aktif spor yapan öğrencilerimize verilen burslardır.

KKTC Öğrenci Bursları; Yakın Doğu Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen "Yakın Doğu Üniversitesi Giriş ve Burs Sıralama Sınavı" sonucunda başarılı olan öğrencilere verilen burslardır.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bursu; Yakın Doğu Üniversitesinde eğitim gören tüm TC vatandaşı öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu'na burs başvurusu yapma hakkına sahiptir. Bu burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kardeş İndirimi; Yakın Doğu Üniversitesinde burs dilimi %50 burslu programların altında öğrenim gören kardeşlerin her birine %15 oranında indirim uygulanmaktadır.

FIRST Mezunu Burs Başvuruları Başladı

Eğitim, Teknoloji ve İnovasyon alanlarında öncü olan Yakın Doğu Üniversitesi FIRST mezunu olan 3 kişiye Mühendislik Fakültesi bölümlerinde %100 eğitim bursu veriyor.

Eğitim bursunun yanı sıra GÜNSEL Electronic Vehicles ve Yakın Doğu Üniversitesi Robotik birimlerinde çalışma imkanı da sunuyor.

Detaylara üniversitenin sitesinden ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.