Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış

Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış
Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış, yalan söylemek çirkin ve ayıptır. Fakat yalan söylemeyi adet haline getirmek daha tehlikelidir. Yalan söylemeyi adet edinen kişinin sözlerine kimse inanmaz.

Yalancı kişilere hiç kimse inanmaz. Doğru söyleseler bile yalan söyledikleri sanılır. Zira toplum onların yalanlarına alışkındır. Her ne kadar inanmış gibi görünseler de hiç kimse yalancının sözüne değer vermez, kulak asmaz.

Yalanın ne kötü bir huy olduğunu anlatmak üzere söylenir.

Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış anlamı şu şekilde :

Yalan söylemeyi huy edinmiş kimselere kolay kolay kimse inanmaz. Kişilerin yalancı hakkındaki bu kanıları öyle pekişir ki, yalancının sözleri gerçeği yansıtsa bile onun bu sözlerine kimse inanmaz.

Yalan söylemek çirkin ve ayıptır. Fakat yalan söylemeyi adet haline getirmek daha tehlikelidir. Yalan söylemeyi adet edinen kişinin sözlerine kimse inanmaz. Öyle ki bir gün evinde yangın çıksada "imdat, evim yanıyor!" diye bağırsa, inanıp yardımına koşan olmaz. Çünkü onun daha önce yalan söylediği çok görülmüştür.

Yalancının evi yanmışi kimse inanmamış ana fikri nedir? 

Söz ve davranışlarımızla çevrenin güven duygusunu kazanmalıyız.

Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış TDK anlamı nedir?

“Yalan söylemeyi huy edinen kimsenin sözlerine, gerçeği söylediği zaman bile inanılmaz” anlamında kullanılan bir söz

Kaynak:Eğitim Sistem

7
71
7
43
27
64
179
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.