Yapay zekanın insanların elinden ilk alacağı meslekler açıklandı

Yapay zekanın insanların elinden ilk alacağı meslekler açıklandı
Yapay zeka geliştikçe, popülerleşen meslekler ve tarihe karışacaklar daha da görünür hale geldi. Uzmanlara göre, 'çalışmanın temelini insan oluşturur' geleneği artık geçerli değil.

Bunun en belirgin örneğini ise, insansız sorun halleden iş modelinde görmek mümkün. Bunların başında ise insanı işin temeline koyan kasiyerlik ve muhasebecilik gibi işler geliyor. Marka Geliştirme Uzmanı Kızılel, “Yapay zekanın yok edeceği ilk meslekler tasarım, yazılım, muhasebecilik ve kasiyerlilik geliyor” dedi.

Yapay zeka geliştikçe, bir yandan popülerleşen meslekler bir yandan da tarihe karışacaklar daha da görünür hale geldi. Uzmanlara göre, 'çalışmanın temelini insan oluşturur' geleneği artık geçerli değil. Bunun en belirgin örneğini ise, insansız sorun halleden iş modelinde görmek mümkün. Bunların başında ise insanı işin temeline koyan kasiyerlik ve muhasebecilik gibi işler geliyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Marka Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel Kızılel “Artık robotik ve en önemlisi veri bilimi tabanlı meslekler mevcut. Bu alanlar çoktandır adından söz ettirmeye başladı. Çünkü artık her şey dijitalde. Sürdürülebilir bir iş modeli için veri analizi ve ona göre strateji inşa edilmesi önemli hale geliyor. Elon Musk’ın yapay zekaya karşı olması çok hakkaniyetli. Çünkü bazı meslekleri yok edeceği gibi yaratıcılığında önüne geçmesi dünyanın sonu gibi görülüyor. Yapay zekanın yok edeceği meslekler arasında tasarım,yazılım,muhasebecilik ve kasiyerlilik geliyor” dedi.

Dünya uzun vadede iyiye gitmiyor

Kızılel özetle şunları kaydetti: “Herhangi bir iş kolunun dijital üzerinde sonuçlandırılmasının kolay yanları vakit kazandırmak gibi görünse de dünyanın bu durum üzerinde uzun vadede iyiye gitmediği bir gerçek. Yapay zekanın yok edeceği meslekler arasında tasarım, yazılım, muhasebecilik, kasiyerlilik, facefood çalışanları gibi meslekler bulunuyor. Özellikle kolaylığa alışan bir zihin üretmekte zorlanacağı için bu durum dünyada birçok uzmanı endişelendiriyor. Örneğin, şu anda teknolojik altyapısı tamamlanmış bir markette kasiyer yoksa, kendiniz hallediyor, ödemenizi kendiniz yapıyorsunuz. O makinaların yerini aldığı insanlar nerede şu anda? Muhtemelen ya işsiz ya da farklı bir mesleğe yönelmek zorunda kaldı ya da henüz teknolojisini artırmayan bir şirkette çalışmaya başladı. Bu durum artarak devam edecek.

İnsan temelli reklamcıık da bitiyor

Yapay zeka geliştikçe , popülerleşecek meslekler arasında robotik ve en önemlisi veri bilimi tabanlı meslekler var. Şimdiden adından söz ettirmeye başladılar çünkü artık her şey dijitalde ve sürdürülebilir bir iş modeli için veri analizi ve ona göre strateji inşa edilmesi önemli hale geliyor. Kullanıcı deneyimlerinin analizi yapılmadıkça dijitalde bir markanın varlığını sürdürebilmesi imkansız hale geliyor. Bu yüzden özellikle reklam sektöründe artık dijital reklam çok daha baskın. Bunda, insanların kafalarını günde 4-5 saat telefondan kaldırmıyor olmaları da önemli bir faktör.

Bu arada dijital reklam, mobil reklamlar çok daha kıymetli hale geliyor . Bu reklamlarda yapay zekanın da hakim olduğunu ve kullanıcı davranışlarını ölçen tıklama, beğenme ve kaydetme ile ciddi bir pazarlama süreci ile karşı karşıya kaldığımızı unutmamalıyız . Reklamcılık sektörünü doğrudan etkileyen yapay zeka faydalı gibi görünse de, bazı meslekleri bitirmesi ve geleceğin işsiz ordusunu yaratacak olması bakımından aslında çok masum bir yapı değil."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.