Yavuz at yemini artırır ne demek

Yavuz at yemini artırır ne demek
Görevini başarı ile yürüten kişi, bunun mükafatını görür. Ödüllerince de görevini daha büyük bir çaba ile yapar. Yavuz at yemini artırır sözünün açıklamasını vereceğiz.

Yavuz (yürük) at yemini artırır

Görevini başarı ile yürüten kişi, bunun mükâfatım görür. Ödüllenince de görevini daha büyük bir çaba ile yapar.

Görevini başarıyla yürüten kimse, bunun karşılığını bugün alamıyorsa bile birgün mutlaka çalışkanlığının mükafatını görür. Kıymeti bilinip ödüllendirilince de görevini daha büyük bir çaba ile yapar. Kendisine verilen işi hakkıyla yapan kişi, bunun karşılığını mutlaka alır; gücü daha çok artar.

Görevlerinde veya yaptıkları işlerde başarılı olan ki­şiler halk arasında sevilir, sayılır ve ünlerini artırırlar. Herkesin itibar ve takdirini kazanarak çalışmalarının mükâfatını görürler. Herkes iş yaptırtmak için böyle ki­şileri arayıp bulur. Başarılı olduğu için durumunda sürekli bir gelişme ve refah bulunan kişiler için veya başarıyı teşvik ama­cıyla söylenir.

Atasözü; Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.
Deyim ise; Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarıdır.

Etiketler :
1
0
1
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.