Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır atasözünün anlamı nedir

Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır atasözünün anlamı nedir
Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır, suçlu kişi, şarlatan ve edepsizse, zarar verdiği kimseyi susturur, suçunu ona yükler.

Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır atasözünün anlamı nedir

Edepsiz, arsız, ahlâksız, şarlatan, öyle kimseler vardır ki bunlar suç işlemekle kalmazlar, işledikleri suçu reddettikleri gibi, bir de bu suçu, zarar verdikleri kimseye yüklemeye ve onu susturmaya çalışırlar

Bazı kimseler suçlu olduğu halde kendilerini güçlü hissederler. Onları böyle düşünmeye sevkeden, kendi şarlatanlıkları ve edepsizlikleridir. Böyle kimseler zarar verdiği kişiyi susturmak bir yana, onu suçlu çıkarırlar. Kimi suçlular aynı zamanda serseri ve edebsiz de olurlar. İşledikleri suçlarını zarar verdikleri kimselere yüklemeye çalışırlar. 

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır TDK anlamı nedir

Biri, suçunu zarar verdiği kimseye yüklediğinde söylenen bir söz: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır sözüne uygun olarak açtı ağzını, yumdu gözünü.” H. R. Gürpınar.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.