Yaz aylarında zayıflatan favori 5 sebze

Yaz aylarında zayıflatan favori 5 sebze
Mevsim değişikliğiyle birlikte özellikle zayıflamak isteyenlerin yeme alışkanlığını da değiştirmeleri gerektiriyor. Diyetisyen Kübra Bal, daha fit ve sağlıklı olmak için vücuda olumlu katkı sağlayacak favori 5 yaz sebzesini şöyle sıralıyor:

Enginar

İçerdiği ‘ciarin’ sayesinde karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Posa ve demir içeriği yüksektir.

İç bakla

Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besindir. B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. Sindirime yardımcı olan bakla, hazmı kolaylaştırır, kabızlık ve hemoroide iyi gelir. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır.

Tere

Sindirim sistemi ve özellikle bağırsaklar üzerinde çok etkili bir sebzedir. Bağırsak hareketlerinin zayıf olması, kilo vermeyi zorlaştırır; bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan tere, böylece kilo vermeye yardımcı olur. Bunun dışında tere yağ yakan hücrelerin sağlıklı bir şekilde çalışmalarını destekler.

Fasulye ve Yeşil sebze 

Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakımını sağlar, sindirimi düzene sokar. Obezite, kanser, kalp hastalıkları, yüksek tansiyonla savaşır.

Bamya

Yüksek lif oranı tokluk hissi yaratır. İçerisinde bulunan C vitamini, güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olur. Stress ve depresyonu azaltırken, sinir sistemini de olumlu yönde etkiler. Retinayı korur ve kataraktı önlemeye büyük destek olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.