Yaz dönemi yetiştirme kurslarında kaç saat görev alınabilecek

Yaz dönemi yetiştirme kurslarında kaç saat görev alınabilecek
Yaz dönemi yetiştirme kurslarında kaç saat görev alınabilecek?

Millî Eğitim Bakanlığının öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açacağı destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili kılavuz yayımlandı.

Destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 22-27 Eylül´de alınacak. Kurslar, birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi olarak üç dönemde açılacak. Kılavuza göre, birinci dönem kursları 3 Ekim´de başlayacak, 15 Ocak 2017´de sona erecek. İkinci dönem kursları 27 Şubat-4 Haziran 2017, yaz kursları ise 3 Temmuz-27 Ağustos 2017´de yapılacak. Ara sınıflardaki öğrencilerin tercih edebileceği ders sayısı ise 3'ten 5'e çıkarıldı.

Ortaokulların 5, 6 ve 7´inci sınıflarındaki öğrenciler ile lisenin 9, 10 ve 11´inci sınıflarındaki öğrenciler en fazla 5 farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar, 8´inci sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar, 12´inci sınıf öğrencileri ile mezun durumundaki öğrenciler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek. Sınıf oluşturma işlemleri "Türkçe sınıfı", "Matematik sınıfı" gibi ders bazlı yapılacak ve e-kurs modülünde buna göre sınıf oluşturulacak. Öğrenci devamsızlıkları, derslere göre takip edilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.