Yemek tarifi verirken genellikle hangisinin pembeleşinceye kadar kavrulması önerilir

Yemek tarifi verirken genellikle hangisinin pembeleşinceye kadar kavrulması önerilir
Yemek tarifi verirken genellikle hangisinin pembeleşinceye kadar kavrulması önerilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Yemek tarifi verirken genellikle hangisinin pembeleşinceye kadar kavrulması önerilir 

A- Soğan

B- Et

C- Domates

D- Biber

Doğru Cevap: Soğan

Soğan Kavurmanın Püf Noktaları

1. Yağ Miktarı
 
Kullandığınız yağın cinsi, yani tereyağ, ayçiçek yağı, zeytinyağ, vs. olmasının bir önemi yoktur ancak yağın miktarı çok önemlidir. Soğanın iyi kavrulması için öncelikle yeteri kadar yağ şarttır. Soğanları tencerenin ortasına topladığınızda tencerenin kenarlarında da yağ kalacak kadar kullanmalısınız yağını.
 
2. Ateş Seviyesi
 
İkinci dikkat edilmesi gereken husus soğanların kısık ateşte pişirilmesidir. Eğer harlı ateş kullanırsanız soğanlarınız yine pişmeden yanar. Soğanların iyi pişmesi neden bu kadar önemli diyecek olursanız eğer, soğanlar iyi pişmediği takdirde yemeğe soğan kokusu hakim olur.
Pişmeye devam ettikçe soğanların suyu buharlaşacak ve yağ yine eski rengine dönecektir.
 
3. Süre
 
Soğanları kısık ateşte kavurduğumuz için pişme süreleri de uzayacaktır doğal olarak. Ancak kabul edelim ki yemek yapmak kolay bir süreç değildir. İyi bir yemek yemek istiyorsak hakettiği emek ve zaman yatırımını yapmalıyız yemeğe. Soğanların kavrulma süresi soğanın cinsine göre değişecektir o yüzden tahmini bir süre vermek mümkün değildir. 
 
4. Tencere
 
Soğanın uzun süre yavaş yavaş pişmesi için kullandığınız tencerenin geç ısınıp geç soğuyan kalın tabanlı bir tencere olması gerekir. Emaye ve benzeri ince yapıya sahip tencereler ısıyı çok çabuk ileteceği için siz ocağın altını ne kadar kısık tutsanız da soğanların içi pişmeden dışı yanacaktır.
 
5. Tencerenin Kapağı
 
Soğanları tencerenin kapağı açık şekilde kavurmalısınız. Soğanın kavrulması demek ısının etkisiyle içindeki suyunu salması ve yine ısının etkisiyle bu suyun buharlaşması demektir özünde. Soğanları kavurmaya başladıktan birkaç dakika sonra yağın (sıvı yağ kullanıldığı takdirde) ilk başta olduğu gibi şeffaf değil, bulanık bir hal aldığını görürsünüz. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
3
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.