Yeni Türksat 4A Otomatik Güncelleme Frekansı

Yeni Türksat 4A Otomatik Güncelleme Frekansı
Türksat 4A Otomatik Şebeke arama frekansı, yeni türksat 4a güncelleme frekansı

Türksat daha iyi bir yayın kalitesi sağlamak için 4A uydusuna 15 Temmuz 2014 tarihinden itibaren geçiş yapacaktır. Bu tarihten itibaren uydu cihazınızda yer alan frekansların değişeceği ve yenisinin yüklenmesi gerektiğini anlamına gelmektedir. Yeni türksat 4a güncelleme frekansı

TKGS, uydu alıcılarının ihtiyaç duyduğu tüm kanal bilgisinin Türksat tarafından yayınlanması ve uydu alıcılarına aktarılan bu bilginin işlenerek, kanal veri tabanlarının güncellenmesi prensibiyle çalışan bir kanal güncelleme sistemidir.

TKGS ile, haberleşme uydularımız üzerinden yayınlanan, yeni yayına başlayan, yayını sona eren veya frekans bilgisi değişen TV ve radyo kanallarını güncellerken yaşan sorunlar, bütünüyle ortadan kalkıyor.

TKGS, izleyicilerin yayın parametrelerini takip etmesine gerek kalmaksızın, güncel kanal listelerini TKGS destekli uydu alıcılarında aktive ediyor.

TKGS çalışma yapısında -son kullanıcıların tercihlerine göre üç farklı kullanım modu yer alıyor:

Tam Otomatik Kullanım: Bu mod, TKGS uyumlu bir uydu alıcısının varsayılan profilidir. Bu profilde kanal listesi bütünüyle TKGS’nin kontrolü altındadır. Kullanıcının kanal listesini değiştirecek işlemler yapmasına izin verilmiyor.

Esnek Kullanım: Tam otomatik kullanım modundaki bazı sınırlamalar bu modda kaldırılmıştır. Kullanıcı, kanal sıralamasını kendisi düzenleyebilir. TKGS güncelleme aşamasında kullanıcının tercih ettiği kanal sıralaması muhafaza ediliyor.

TKGS Kapalı: TKGS devre dışıdır. Otomatik güncellemeler yapılmaz. Uydu alıcısı, TKGS entegrasyonu yapılmadığı takdirde nasıl çalışıyorsa, o şekilde çalışır. Ancak, kullanıcının menüden “TKGS güncelle” komutunu vererek güncelleme yapması mümkün oluyor.

Uydu alıcısı, “stand by” modunda olsa da belirli aralıklarla kanal listesini güncelleyebiliyor. Güncelleme, uydu alıcısı TKGS verisi olan bir kanal üzerinden geçerken, mevcut yayında hiçbir kesinti olmaksızın, birkaç saniye içinde arka planda gerçekleşiyor. Sistem içinde “stand by” güncelleme modu gibi farklı güncelleme modları da var. İzleyici, kanal listesi güncellendiğinde ekranda buna ait bir mesaj görmekte ve güncellenen kanallardan haberdar oluyorlar.

TKGS’nin Genel Özellikleri

  • TKGS, hiçbir kullanıcı müdahalesine gerek olmaksızın, tam otomatik TV ve radyo kanal güncelleme sistemi.
  • TKGS ile yalnızca bir iki saniye içinde güncel kanal listesine sahip olabilirsiniz.
  • TKGS’nin sağladığı esnek kullanım, kullanıcının ana kanal listesini özelleştirme imkânı verir. Özelleştirilen kanal listesinin korunarak güncellemelere devam edilmesi sağlanıyor.
  • TKGS, izlenen kanallar üzerinden geçerken dahi değişiklikleri algılar, izleyiciye bilgi verir ve arka planda güncelleme yaparken yayında kesintiye neden olmuyor.
  • TKGS ile “stand by” konumunda güncelleme mümkün.
  • İzleyici, farklı amaçlara yönelik ana listeler (SD veya HD) arasında seçim yapabilir.
  • Ön tanımlı beğeni listeleri (spor, müzik, belgesel vb.) oluşturulabilir.
  • Yayınlanan paket parametreleri değiştiği hâlde de güncellemeler aksamaksızın devam ediyor.

Türksat 4A Paket Frekansı:

  • Frekans: 12015
  • Sembol: 27500
  • Polarizasyon: YATAY(H)
  • Fec: 3/4 yada 5/6

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.