Yeniden hesaplanan TEOG sonuçları e-okulda yayınlandı

Yeniden hesaplanan TEOG sonuçları e-okulda yayınlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan ortak sınavlarda 2 sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilme kararının ardından hesaplanan yeni puanlar e-okulda açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 25-26 Kasım 2015'te, 1. dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlarda, 2 sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilme kararının ardından hesaplanan yeni puanlar e-okulda açıklandı.

MEB, 1. dönem TEOG kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi "A" kitapçığı 8'inci soru ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi "A" kitapçığı 4'üncü sorunun, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için "doğru" kabul edilerek değerlendirileceğini açıklamıştı.

Yargı kararı gereği öğrencilerin yeniden hesaplanan birinci dönem ortak sınav sonuçlarının e-okul sistemine yansıtıldığı öğrenildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.