Yeşilçay’ ın Cildi Gençleştirdiğini Biliyormuydunuz?

Yeşilçay’ ın Cildi Gençleştirdiğini Biliyormuydunuz?
Yeşilçay’ ın yararları saymakla bitmez. Yeşilçay cildi güzelleşttirdiği yetmezmiş gibi birde yağ yakmaya yarıyor. Günde sadece 3 fincan yeşilçay tüketmek yeterli.

Sağlıklı içecekler arasında özellikle son yıllarda çok fazla çok tüketilmeye başlayan yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, günde üç defa vereceğiniz yeşil çay molasının hem ruhu hem de bedeni genç tuttuğunu ortaya koyarak , yeşil çayın bunun yanı sıra güzellik iksiri olduğuna da önem arz ediyor.

Cilt yenilenmesine yardımcı oluyor
Yüksek antioksidan içeriği sebebiyle cildin yenilenmesine de katkı sağlayan yeşil çay, kolajen üretimini de destekliyor. Uzmanlar, günde 2-3 fincan tüketilen yeşil çayın, yaş ilerlemesiyle kaybolan cilt elastikiyetinin de önüne geçtiğini belirtiyor. Cilt lekelerine de iyi gelmekde olduğu belirtilen yeşil çayın, özellikle yaz aylarında güneşe maruz kalan kişiler tarafından da tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Yağları yakmaya yarıyor
Yeşil çay ile alakalı gercekleşen bir araştırmada, yeşil çayın yağ oksidasyonunu artırdığı ve insülin hassasiyetini dengelediği de belirlenmiş. Yağ oksidasyonunun artmasıyla beraber vücudumuzda depolanan yağlar, kuvvete çevrilerek yakılıyor ve özellikle karın bölgesi yağları azalıyor.
Günde 3 fincan tüketin!
Uzmanlar, ortalama bir fincan yeşil çayda 50-150 mg. arasında polifenol bulunduğunu ortaya koyarak , günde 2-3 fincan yeşil çay tüketilmesini öneriyor. Birçok yararı olmasına rağmen kafein içeren yeşil çay, huzursuzluk, uykusuzluk ve baş ağrısı da yapabiliyor. Bu sebepten ötürü kafein hassasiyeti olanların yeşil çay ekstresi tüketmeleri tavsiye ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.