YGS İçin Biraz Daha Süre Verilemez mi? - Bilgin PELİSTER

YGS İçin Biraz Daha Süre Verilemez mi? - Bilgin PELİSTER
Birçok öğrencinin Üniversiteye yerleşme durumu YGS sonucuna göre belli oluyor.

Birçok öğrencinin Üniversiteye yerleşme durumu YGS sonucuna göre belli oluyor. Geçen yıllarda LYS 'ye gelen tepkiler üzerine bu sınavda uygulanan testler için süre artırmaları yapıldı, bilhassa sayısal dersler için. Bize göre çok da iyi oldu.

Şimdi aynı kolaylık YGS içinde gösterilse olmaz mı?

Tamam, sınav çok basit tutuluyor ama özellikle öğrencilerin gireceği ilk sınav olması, heyecan faktörleri ve süre kullanımındaki verimsizliklerden dolayı birçok öğrenci yapabileceği sorulara bakamaya fırsatının kalmaması çok büyük bir problem. Ertesi gün sorular yayınlığında yapabilecekleri soruları gördüklerinde ayrı bir heder oluyorlar.

160 soru, 160 dk olayında biraz daha iyileştirme bekliyoruz. Böylece 180 barajını geçme oranları yükselecek ayrıca net sayıları artınca Türkiye ortalamaları da aynı şekilde artacaktır.Ayrıca Öğrencilerin süre problemi ile ilgili fobileri de bir nebze de olsa azalacaktır.

Zaten amacımız her sene yerleştirmelerde oluşan kontenjan boşluklarını minimize etmek değimli?

Belki de bu süre artırımı ile öğrencilerin 2 -3 netle kaçırdıkları yerleri kazanma imkânları ortaya çıkacaktır.

Ama asıl önemlisi öğrencilerin bilgi seviyesi tam olarak ölçülecektir.

Umut ederiz ki ÖSYM bu yazımızı dikkate alıp bu konu ile ilgili bir iyileştirme düşünür. Çünkü öğrencilerinde isteği ve beklentisi bu yönde.

Ama bu konu ile ilgili yetkililerinde dikkatine çekmek siz öğrencilere düşüyor arkadaşlar. Yani sosyal ağlarda YGS Süre Artsın kampanyasını başlatabilirisiniz.

Hadi bakalım hayırlısı..

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.