YGS Sınavı zor mu kolay mı olacak 2016

YGS Sınavı zor mu kolay mı olacak 2016
2016 yılı YGS sınavı 13 Mart’ta yapılacak, sınava kısa bir süre kaldığından adaylar, sınavın zorluk derecesini merak etmeye başladılar.

2016 yılı YGS sınavı 13 Mart’ta yapılacak, sınava kısa bir süre kaldığından adaylar, sınavın zorluk derecesini merak etmeye başladılar. Test hazırlama kurallarına göre bir sınavı tamamıyla zor veya kolay hazırlamak mümkün değildir. Biz 2016 YGS’de de dengenin tutturulmaya çalışılacağı düşüncesindeyiz.

2016 YGS zor mu olacak kolay mı ? 

ÖSYM başkanının da geçtiğimiz yıl  belirttiği gibi YGS zorluk derecesi dengeli bir şekilde hazırlanmaktadır. Kısaca 2016 YGS, 2015 -2014 yılında yapılan YGS’den daha zor veya kolay olmayacaktır.

Sınav zor olsa bile; bu üniversite taban puanlarını etkileyeceğinden puanlar genel olarak düşecektir.

ÖSYM Başkanından YGS’de zorluk açıklaması haberi

2016 YGS’de zor ve kolay sorular yer alacak:

Normal zorlukta sorular en geniş soru tipidir. Kolay ve zor sorular bunların ardından gelir, çok kolay ve çok zor sorular ise en küçük dilimdir.

Genel olarak baktığımızda zorluk olarak adlandırılan şeyin aslında öğrencinin sınava hazırlık döneminde ağırlığını verdiği konuların eksik veya yanlış yönlendirilmiş olması veya konuyu tam olarak özümsememiş oluşudur.

Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

Tablolar Açı Dershanesi tarafından hazırlanmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.