YGS Soruları Zor Mu Kolay Mı?

YGS Soruları Zor Mu Kolay Mı?
Her yıl YGS sorularının zor olup olmayacağı tartışılır, aslında ölçme ve değerlendirme kriterlerine göre genel sınavlarda sorulan sorular ne çok zordur ne de kolay.

Her yıl YGS sorularının zor olup olmayacağı tartışılır, aslında ölçme ve değerlendirme kriterlerine göre genel sınavlarda sorulan sorular ne çok zordur ne de kolay. Uzmanlar başarıyı eşit ölçmek için bu soruları orta düzeyde hazırlamaktadırlar.

Elbette zor sorular yer alacaktır, bunun yanında normal zorluğun altında yani kolay sorular da eşit miktarda yer alacak. Çoğunluğu ise normal zorlukta sorular oluşturacaktır.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, sınav sorularının diğer senelerdeki gibi olacağını belirtti. O halde zorluk ve kolaylık yorumları öğrencilerin yoğunlaştıkları konulara ve çoktan seçmeli test çözme yeteneklerine göre değişecek.

YGS Sorularını kimler hazırlıyor ?

Akademisyenler ile ÖSYM’nin uzmanları

ÖSYM Başkanı: Soruları rastgele seçiyorum.

Örneğin matematik bölümüne ben oturuyorum. Problem çözme olarak 14 soru soracaklar. Ellerinde 40 soru varsa seçiyorum. Diyorum ki,”5, 12, 21, 38’incileri alalım”. Uzmanlar bakıyorlar, uygun olanları alıyorlar. Aralarında uygun olmayan varsa, rastgele başka bir soru seçiyorum. Bu şekilde bütün soruları oluşturuyoruz. Bir bütün haline geldiğinde bir sorun olup olmadığına bakılıyor. Bu tamamen eski usul. Hedefimiz bunu otomatik yapmak. Bunu yaptığımızda bir zaman kazancımız olacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum