YGS - Yerleştirme Öncelikleri Ne Anlama Geliyor?

YGS - Yerleştirme Öncelikleri Ne Anlama Geliyor?
Bir çok aday tercih yaparken Tablo 3A da yer alan yerleştirme öncelikleri sütunundaki rakam ve harflerin anlama geldiğini bilmiyor.

Bir çok aday tercih yaparken Tablo 3A da yer alan yerleştirme öncelikleri sütunundaki rakam ve harflerin anlama geldiğini bilmiyor. Buda tercih yaparken yerleştirme önceliklerinin gözardı edilmesine bağlı olarak yanlış tercihlerin yapılmasına neden olabiliyor. Yerleştirme öncelikleri sütunundaki virgül ile ayrılan sayılar ve harfler ilgili programa son yerleştirilen adaya ait şu bilgilerin karşılığıdır:

Birinci sıradaki iki basamaklı sayı mezun olunan yılın son iki rakamını,

İkinci sıradaki tek basamaklı sayı mezun olunan okulun tür grubu kodunu,

Üçüncü sıradaki harf yerleştirmenin METEB içinden (İ) veya dışından (D) yapılmış olduğunu,

Sondaki iki basamaklı sayı ise doğum yılının son iki basamağını göstermektedir.

İkinci sıradaki okul türü grubu için kullanılan kodların karşılığı olan okul türleri aşağıdaki gibidir:

4. Karşışığı Anadolu teknik lisesi

3. Karşışığı Teknik lise veya anadolu meslek lisesi

2. Karşışığı Meslek lisesi

1. Karşışığı Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesini ifade eder.

Meslek yüksekokulları programlarına yerleştirme yapılırken mezuniyet yılı, meslek liselerinin tür grubu, yerleştirmenin METEB içinden veya dışından yapılmış olması ve doğum yılı önemli rol oynamaktadır. Bir programın karşısındakiYerleştirme Öncelikleri bu programa yerleştirilen son adayın sözü edilen öncelikler yönünden sahip olduğu özellikleri göstermektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.