YGS'de hangi dersten kaç soru çıkıyor?

YGS'de hangi dersten kaç soru çıkıyor?
Her yıl 2 milyon fazla adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) büyük biir heyecan içinde hızlandıran adaylar, YGS de hangi dersten kaç soru çıktığını merak ediyor. İşte ayrıntılar;

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri yer alıyor. Adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacak. Bu yıl YGS'de Türkçe'den 40, Tarihten 15, Coğrafyadan 12, Felsefeden 8 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 5, Temel Matematikten 40, Fizikten 14, Kimyadan 13, Biyolojiden ise 13 soru yöneltilecektir.

YGS Sosyal Bilimler testinde, YÖK'ün aldığı karar doğrultusunda ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile eğitim gören öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrencilere din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yerine YGS'de Sosyal Bilimler testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulacak. Sosyal Bilimler testinde toplam 45 soru bulunacaktır.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

Güncel YGS haberlerimizi sitemizden YGS-LYS bölümünden takip edebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.