Yol eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Yol eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir
Yol eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir, yol ile ilgili eş sesli örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilisiniz.

Yol kelimesi de sesteş yani eş sesli anlamı olan sözcüklerden biridir. Çünkü yol sözcüğü birden fazla anlamda cümle içerisinde kullanılabilmektedir.

1. Ulaşımı sağlamak için yapılmış yer. "Bu yolu takip edin, tam karşınıza çıkacak."
2. Tüy, saç vb. şeyleri yolmak, koparmak. "Dediklerime dikkat et, saçlarını yolarım senin."
3. Bir amaca ulaşmak için başvurulması gereken çare, yöntem. "Bu soruyu neden uzun yoldan çözmeye çalıştın?"

Yol eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Sesteş ya da eş sesli kelimeleri aynı konuyu ifade etmek için kullanılmaktadır. Bazı kişiler eş sesli derken bazı kişiler de sesteş diyebilmektedir. Yol kelimesi eş sesli yani sesteş bir kelimedir. Yol kelimesinin eş sesli anlamları şöyledir;

  • Bir yerden bir yere gitmek için aşılan mesafeye yol denmektedir.
  • Yol kelimesi davranış, tutum ve gidiş biçimi olarak mecazi anlamda da kullanılmaktadır.
  • Yol sözcüğü bir şeyi yerinden çekmek, çıkarmak yani koparmak anlamında da kullanılmaktadır.

Yukarıda verilen üç madde yol kelimesinin gerçek anlamı, mecazi anlamı ve daha farklı anlamlarını ifade etmektedir. Dolayısıyla cümle içerisinde yazılışı aynı olan yol sözcüğü yukarıda verdiğimiz birbirinden farklı anlamlarda kullanılarak sesteş yani eş sesli olabilmektedir.

Yol ile ilgili eş sesli örnek cümleler

  • Yol ile ilgili eş sesli örnek cümleler kullanıldığı anlamlarla beraber aşağıdadır;
  • Okula geç kalmamak için daha kısa yolu tercih ettim. Bu örnek cümlede kullanılan yol kelimesi bir yerden bir yere gitmek için aşılan mesafe anlamında kullanılmıştır.
  • Kardeşimin dersler konusunda edindiği yol hiç doğru değil. Bu cümlede kullanılan yol sözcüğü ise davranış, tutum ve gidiş biçimi anlamında kullanılmıştır.
  • Ağda yaparken tüylerini çok sert yoluyordu. Bu cümlede kullanılan yol kelimesi çekmek, çıkarmak ve koparmak anlamında kullanılmıştır.

13
101
58
117
202
10
150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.