Yüce Allah'ın tarih boyunca birçok peygamber göndermesinin amacı

Yüce Allah'ın tarih boyunca birçok peygamber göndermesinin amacı
Yüce Allah'ın tarih boyunca birçok peygamber göndermesinin amacı ne olabilir, Peygamberler niçin insanlar arasından seçilmiştir?

Soru : Resul ve nebi arasındaki fark ve benzerlikler neler?

FARKLARI

Resul, kendisine kitap indirilen ve yeni bir din ile gönderilen peygamber.

Nebi ise Yeni bir din getirmeyen, daha önce gönderilmiş olan bir Resûlün dînine dâvet eden, çağıran peygamber. Resûllere tâbi olan peygamberler.

BENZERLİKLERİ

Doğrudurlar, dürüsttürler, asla yalan söylemezler, güvenilirdirler, akıllı ve zekidirler, Günah işlemekten korunmuşturlar, insanları hakka ve doğruya Allahın yoluna davet ederler

Soru : Yüce Allah'ın tarih boyunca birçok peygamber göndermesinin amacı ne olabilir?

Her zaman ve toplumun yapısına göre çeşitli peygamberler gelmiştir. İnsanlık tarihi de bir gelişme içerisinde olmuştur. Nasıl ki ilkokuldan üniversiteye kadar basamaklar var; bunun gibi insanlık tarihi de böyle bir gelişme seyri izlemiştir. Her zamanın şartlarına uygun hükümler ve peygamberler gelmiştir. İnsanoğlunun son döneminde ise evrensel hükümlerle son peygamber gelmiştir

Peygamberler Niçin İnsanlar Arasından Seçilmiştir?

Allah'ın insanlara elçi olarak gönderdiği Peygamberlerini yine insanlar arasından seçmesi, onların insanlara her hususta rehberlik, örneklik, mürşidlik yapabilmeleri içindir.

Peygamberler melekler arasından gönderilseydi, hiç şüphesiz bu netice alınamazdı. İnsana en iyi rehberliği, yine insanın yapabileceği açık bir gerçektir.

Peygamberlere Gelen Mesajların Ortak Amacı

Bütün peygamberler insanları yalnızca Allah’a inanmaya (tevhide) ve sadece ona ibadet etmeye davet etmişlerdir. Allah’tan başkasına kulluk etmekten sakındırmışlardır. Nitekim Enbiyâ suresinin 25. ayetinde tevhit ilkesine şöyle vurgu yapılmıştır: “Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberlere, ‘Şüphesiz, benden başka hiçbir ilah yoktur. Öyleyse yalnızca bana kulluk edin.’ diye vahyetmişizdir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.