Z kuşağına eğitim vermek için hazır mısınız

Z kuşağına eğitim vermek için hazır mısınız
Zaman hızla akıyor. Z kuşağı birer birer sınıfları doldururken, öğretmenler de bu değişen nesle karşı hazırlıklı olmak zorunda. ABD’li eğitim platformu Edudemic, 21’inci yüzyılda modern öğretmenlerin sahip olması gereken becerileri sıralıyor.

TEKNOLOJİYİ TANIYIN

Artık bilgisayarı nasıl açıp kapatacağını bilmeyen öğretmenler, tarihe karışmak zorunda. Bir öğretmen teknolojiyi yakından tanımasının yanı sıra eğitimde ondan nasıl faydalanabileceğini de mutlaka bilmeli. Öğrenciler, teknolojiyi an be an takip ederken, öğretmenlerin de en azından bazı teknolojik araçların nasıl kullanılacağını, uygulamaları ve yazılımları tanıması gerekiyor. Ancak bu sayede öğrencilerin derslere karşı ilgileri artabilir.

TOPLULUKLARIN UZAĞINDA KALMAYIN

Eğitimcilik hayatınız fotokopi cihazıyla sınıflar arasında geçiyorsa, bir an durup kendinize bakmanız iyi olur. Modern eğitimciler, çeşitli topluluklarda yer alarak ağlarını geliştirir. Diğer eğitimcilerin tecrübe ve görüşlerinden faydalanmak ve ortak projelerde yer almak size ve mesleki hayatınıza çok büyük katkılar sağlar.

İYİ İÇERİĞİN NEREDE OLDUĞUNU KEŞFEDİN

Günümüzde milyonlarca içerik internette akıp gidiyor. Hangisinin işe yarar, hangilerinin çöp olduğunu ayırt etmek sanıldığı kadar kolay değil. İnternette eğitim konusunda yüzlerce site yer alıyor. Bu dönemde bir modern öğretmenin sahip olması gereken becerilerden biri, bu bilgi yığını içerisinde gerçekten kullanışlı kaynaklara ulaşabiliyor ve bunları öğrencilerine de sunabiliyor olmak.

SOSYAL MEDYADA YER ALIN

Önceden öğretmenler kendi özel hayatlarını gizleme gereği duyarlardı. Fakat bu değişti. Artık öğretmenler, sosyal medyada oluşturdukları sınıf grupları sayesinde öğrenci ve aileleriyle sürekli iletişim halinde. Modern öğretmenler sosyal medyanın iletişim gücünü kullanarak sadece kendi okullarındakilerle değil, dünya çapında öğrencilerle bir araya geliyor.

GELİŞMİŞ İLETİŞİM YETENEKLERİ YARATIN

Öğretmenlerin iyi bir konuşmacı olması ve yazma becerilerini geliştirmesi de çok önemli. Bugün dünya üzerinde sayısız öğretmen deneyimlerini blog, video-konferans gibi yöntemlerle paylaşıyor. Eğer bu becerilerinizden emin olamıyorsanız, biraz araştırma ve zamanla geliştirebilirsiniz.

‘HAYIR’ DEMEKTEN KORKMAYIN

Günümüzde modern öğretmenlerin iş yükü de becerilerle beraber artıyor. Birçok iş kapıda beklerken, motivasyon ve sağlığınızı korumak için “Hayır” demeyi öğrenmelisiniz. Okul idarecileri, öğrenciler ve velilerle ilişkilerinizi dikkatlice ve sizin hayatınıza zarar vermeyecek şekilde düzenleyin.

KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Bir şeylere “Hayır” demeyi öğrendikten sonra, öğrencilerinizin velilerinden gelen yüzlerce e-posta’ya bir anda cevap vermek zorunda değilsiniz. Modern öğretmenlerin en önemli özelliklerinden biri de yeri geldiğinde fişi çekmeyi bilmek.

HAYAT BOYU ÖĞRENEN OLARAK KALIN

Dünyanın ne kadar değiştiğini görüyorsunuz. İnsansız hava araçları, 3 boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik cihazları… 10 yıl öncesinde bırakın bu teknolojilerin eğitimde çığır açacağını düşünmeyi, gerçekleşebileceğine bile inanabilir miydiniz? Eğitimin kalbinde olan öğretmenlerin hayat boyu öğrenme şevkini kaybetmemesi gerekiyor. Bir modern öğretmen olarak siz de çeşitli kurslara katılabilir, kodlama ya da yeni bir yabancı dil öğrenebilirsiniz.

HER YENİ GELİŞİME KAPILMAYIN

Bu dönemde birçok yenilik ortaya çıkıyor. Kimileri istenilen etkiyi bırakırken, bazıları da rafa kaldırılıyor. Bu noktada modern bir öğretmenin trend olan her yeni şeyi eğitiminin bir parçası haline getirmeden önce iyi incelemesi gerekiyor. Yeniliklerle en iyi pratikler arasında başarılı bağlantılar kurmaya çalışın.

HERKESİ KUCAKLAYIN

Artan göç hareketleri, sınıfların çehresini her ülkede değiştiriyor. Artık göçmen ailelerin çocukları da sınıflarınızda daha fazla yer alacak. Bir modern öğretmen bu çeşitliği kucaklayarak, onu avantaja çevirmeyi başarılı şekilde yapabilmeli. Bu farklılıkları, öğrencilerinizin deneyimlerini öğrenmek için bir araç haline getirebilirsiniz.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.