Zabıta, İnfaz Koruma Görevlisi Ve Gümrükçülere Üniversite Eğitimi

Zabıta, İnfaz Koruma Görevlisi Ve Gümrükçülere Üniversite Eğitimi
Akdeniz Üniversitesi (AÜ), özel kolluk hizmetlerine akademik eğitime sahip, donanımlı personel yetiştirmek üzere 2 yıllık 'Kamu Güvenliği ve Kolluk Hizmetleri Programı' açıyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), özel kolluk hizmetlerine akademik eğitime sahip, donanımlı personel yetiştirmek üzere 2 yıllık 'Kamu Güvenliği ve Kolluk Hizmetleri Programı' açıyor. Bu programı bitirenler zabıta hizmetleri, infaz koruma memurluğu ya da gümrük muhafaza memurluğu gibi işlerde çalışabilecek.

AÜ Sosyal Bilimler Yüksekokulu, 2014-2015 akademik yılında faaliyete geçecek olan 'Kamu Güvenliği ve Kolluk Hizmetleri Programı' ile özel kolluk hizmetlerinin bilimsel nitelik kazanmasını sağlayacak. Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Önder Bilgin, bu yeni eğitim programıyla, kamu hizmetlerinin üniformalı yüzünün bilimselleşeceğini dile getirdi. Günümüzde kamu güvenliği ihtiyacının giderek arttığına dikkati çeken Yrd.Doç.Dr. Bilgin, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda, Türkiye'de ilk kez AÜ Sosyal Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Kamu Güvenliği ve Kolluk Hizmetleri Programı ile kolluk hizmetlerinin, akademik eğitimlerini almış, ilgili yasa ve yönetmelikler konusunda donanımlı, sektörün teknolojik gelişimlerine ayak uydurabilecek niteliklere sahip kişilerce karşılanması amaçlanıyor."

HUKUK, İLETİŞİM, SOSYOLOJİ DERSLERİ VERİLECEK

Yard. Doç. Dr. Bilgin, 2 yıllık programda anayasa hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku, iletişim, sosyoloji, halkla ilişkiler gibi derslerin yanı sıra, gümrük, zabıta, cezaevi ve orman muhafaza hizmetleri gibi derslerin verileceğini anlattı.

Söz konusu dersleri alarak programdan mezun olan öğrencilerin hangi meslekleri yapabilecekleri hakkında bilgi veren Yard. Doç. Bilgin, "Mezun olan öğrenciler, belediyelerde zabıta hizmetlerinde, Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda infaz koruma memurluğu, Maliye Bakanlığı'na bağlı kurumlarda gümrük muhafaza memurluğu yapabilecek" diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.