Zaman, insan ve işin önemi ile ilgili kompozisyon

Zaman, insan ve işin önemi ile ilgili kompozisyon
Günümüz artık zamanın çok önemli olduğu bir zaman. Bu dünyada artık zamanı işinde ya da günlük hayatında doğru kullanan insanlar başarıya kavuşmaktadır.

Bundan dolayı boşa vakit harcamak yerine var olan zamanı en verimli şekilde değerlendirme üzerine insanlar bir çok planlama veya seminer yapmaktadır. Bu işin uzmanlarına dünyalar kadar paralar vermektedirler. İnsan gereksiz yere harcadığı zamanı ileride çokça aramaktadır. Çünkü akıp giden zamanın fırsatların ne yazık ki geri dönüşü asla yoktur. Bundan dolayı bizler de zamanı etkili ve verimli kullanmaya dikkat etmeliyiz.

Yapılan iki şey arasında geçen soyut bir anlama sahip olan boşluğa zaman adı verilmektedir. Bir insanın hayatta başarılı olabilmesinin temel koşulu zamanı iyi değerlendirmeyi bilmektedir. Zamanını boşa geçirmeyen kişiler her zaman isteklerine kavuşacak ve bu sayede başarıyı yakalayacaklardır.

Zamanı etkili şekilde kullanmanın temel yolu kişinin zamanını planlayarak yaşamasıdır. Bir insan kendisine bir hedef belirlediğinde yapması gereken işleri zamana bölmeli ve gerekli olan zamanda gereken işi yerine getirmelidir. Bu şekilde davranmayan kişiler işlerini zamanında yetiştiremeyecek ve bu sebeple başarısız olacaklardır. Bunun tersine planlı yaşayan kişilerin ise hiçbir zaman yetmeyen zaman diye bir kavramları olmayacaktır.

Zaman başarıya ulaşmak isteyen her insan için en temel gerekliliktir. Bu sebeple hiçbir insan vakit öldürmemeli ve zamanını faydalı uğraşlar ile doldurarak başarıya ulaşmalıdır.

24
0
21
21
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.