Zararın neresinden dönersen kârdır atasözünün anlamı nedir

Zararın neresinden dönersen kârdır atasözünün anlamı nedir
Zararın neresinden dönersen kardır, sürüp giden zararlı bir işten ne denli erken vazgeçersek, daha sonra uğrayacağımız zararı o denli azaltmış, sonuç olarak o kadar kâr etmiş oluruz.
Zarardan kurtuluş mümkün değilse ve sonuç mutlaka zarar olacaksa, en erken zamanda o işten dönmek akıllıca bir harekettir. Hiç olmazsa zararın bir kısmı önlenmiş olmakla kazançlı çıkılmış olur. Sürüp giden kötü bir işte uğranılacak zararı azaltmak da kâr sayılır.
 
Sonucu iyi görülmeyen hususlardan ve işlerden vazgeçmek gerektiğini tavsiye için söylenir.

Zararın neresinden dönersen kârdır, Zararın neresinden dönersen kârdır atasözünün anlamı, Zararın neresinden dönersen kârdır anlamı şu şekilde :

Sürüp giden zararlı bir işten ne denli erken vazgeçersek, daha sonra uğrayacağımız zararı o denli azaltmış, sonuç olarak o kadar kâr etmiş oluruz.

Kaynak:Eğitim Sistem

228
242
575
544
275
107
246
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum