Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir

Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir
Zora dağlar dayanmaz, biz istemesek de, genellikle zor oyunu bozar, kişinin hesabını alt üst eder. Zor kullanan kimselere çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer.

Elinde güç ve iktidar bulunan kişiler her istediklerini yaptırabilirler, iyilikle yapılamayan pek çok işin zor kullanılarak yaptırıldığı bir gerçektir. Ayrıca zor kuvvet kullanılarak veya devamlı çalışarak başarılmayacak iş yoktur. Dağ bile olsa, azim ve acı kuvvet ile girişilen çalışmaya dayanamaz, parçalanıp yerinden sökülür.

Güçlü kişilerin zayıflar üzerinde uyguladıkları baskı sonucu yapılan iş ve uygulamaları anlatmak üzere söylenir.

Zora dağlar dayanmaz anlamı şu şekilde :

Zor kullanan kişilere, çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer. Gücü, kuvveti elinde bulunduran ve zor kullanan kimseler pek çok kimseye boyun eğdirirler; öyle ki büyük güçleri bile yener, istediklerini yaptırırlar.

Garip bir dünyada yaşıyoruz. Zorba, biz istemesek de, genellikle oyunu bozar, kişinin hesabını alt üst eder. Zor kullanan kimselere çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer. En zor sorunlar, insanın teknik gücü ve azmi sonunda çözüme kavuşturulur. Bilinmeyen pek çok şey insanların büyük çabaları sonunda ortaya konulmuştur. İnsan emeğinin ve aklının yapamayacağı hiçbir iş, çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

Zora dağlar dayanmaz atasözünün cümle içinde kullanımı

Sen ne kadar güçlü olursan ol, zora dağlar dayanmaz.

0
0
3
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.