Zülfikarlar Holding kimin

Zülfikarlar Holding kimin
Zülfikarlar Holding 1942 yılında İstanbul Eminönü'de kimyevi maddeler sanayi üzerine ticari hayatına başlamış, güçlü mali bünyesiyle geçen 70 yıl içinde factoring ve dış ticaret dallarında faaliyet göstererek hızla büyümüştür.

Bugün evrensel değerlere sahip 200'e yakın çalışanı, İstanbul'da Genel Müdürlüğü, Yarımca / İzmit, Kırıkkale ve Aliağa / İzmir Bölge Müdürlükleri ve depolama-ikmal tesisleri, yüzlerce bayii, binlerce müşteri, enerji, kimya ve finans sektöründe edindiği pazar payı ve ciro açısından Türkiye'nin ve dünyanın sayılı firmaları ile rekabet edebilir hale gelmiştir.

Holdingin  ana firmaları olan Zülfikarlar Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat ve Depoculuk A.Ş. 1981 ve Berke Kimyevi Maddeleri. Nakliyat Tic. San. Ltd. Şti. 1996 yılında kurulmuştur.

Kimyevi madde üretim ve depolama-ikmal tesisi olarak İzmit / Yarımca' da Gübretaş Fabrikaları yanında faaliyet gösteren firmalara ait 40.000 m2 arazi üzerinde 40.000 m3 kimyasal depolama ve 23.160 m3 beyaz ürün depolama kapasiteli yer üstü tank sahası bulunmaktadır.

İthal etmekte olduğu yaklaşık 70 çeşit kimyevi ürünle Türkiye çapında sahip olduğu geniş müşteri ağına en iyi hizmeti vermenin haklı gururunu yaşamakta olup, kurulduğu günden beri kalite konusunda gösterdiği titizlikten ödün vermemiştir. 1985 yılından itibaren (Sodyum Hidroksit) Taş ve Payet Kostik, 1999'dan bu yana da Sodyum Silikat markasına yakışır şekilde devreye alınarak hizmet vermektedir.

1942 yılından bu yana kimyevi maddeler sektöründe hizmet veren Zülfikarlar Holding,Türk sanayicisi ve işadamına yeni kaynaklar yaratmak için 1993 yılında Akdeniz Faktoring Hizmetleri A.Ş.'ni kurmuş, çağdaş bir finans modeli olan factoring işlemleri ile finans sektöründe öncü konuma ulaşmıştır.

Akaryakıt dağıtım şirketi olan Turkuaz Petrol Ürünleri A.Ş 1994 yılında kurulmuş ve kısa sürede geniş bir dağıtım ağına ulaşmıştır;

  • Firmaya ait Yarımca depolama ve ikmal tesisi 23.160 m3 kapasiteli 9 adet yer üstü tank, 7,5 km uzunluğundaki yer altı borular ile Tüpraş'a sağlanmış kara ve deniz bağlantıları mevcut olup, her türlü deniz ulaşımına açıktır. Yıllık satış hedefi 100.000 ton olacak şekilde hazırlanmıştır. Yarımca tesislerimizde
  • İzmir Aliağa'da inşaatı 2006 sonunda tamamlanacak 13 dönümlük arazi üzerinde 16250 m/tonluk dolum tesisi, yıllık 100.000 ton/yıl kapasiteyle çalışacak şekilde hazırlanmış olup kısa sürede  hizmete girecektir.
  • Yine Kırıkkale`de olan 17 dönümlük arazi üzerinde 8.500 m/tonluk dolum tesisi, yıllık 40.000 ton/yıl kapasiteyle çalışacak şekilde hazırlanmış ve faaliyete geçmiştir. Kırıkkale tesisimiz, Tüpraş Kırıkkale Rafinerisine boru hattı ile bağlı olan ilk dolum tesisidir.
  • Mimari yapı ve kullanılan  teknoloji ile İstanbul'da bir ilki gerçekleştiren Holdingimiz yeni Genel Müdürlük binası, İstanbul Çamlıca'da Libadiye kavşağında hizmete geçmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.