10. Sınıf İngilizce konuları ve müfredatı

10. Sınıf İngilizce konuları ve müfredatı
10. Sınıf İngilizce Müfredatında hangi konular neler var, 10 Ünitede hangi konular var, kazanım sayıları ve süreleri ne kadar? Detaylar haberimizde...

2022-2023 eğitim-öğretim yılında MEB tarafından uygulanacak olan 10. sınıf İngilizce konuları ve müfredatı belli oldu! 1. dönem ve 2. dönem şeklinde ayırdığımız konulara rahatlıkla çalışabilirsiniz.

10. Sınıf İngilizce 1. Dönem Konuları

  • School Life
  • Plans
  • Legendary Figure
  • Traditions
  • Travel
  • Helpful Tips
  • Food and Festivals

10. Sınıf İngilizce 2. Dönem Konuları

  • Digital Era
  • Modern Heroes and Heroines
  • Shopping

10 th Grade ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE DERSİ 10. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI (CEFR “A2+, B1” SEVİYELERİ)

Onuncu sınıf İngilizce dersi öğretim programında öğrenim gören öğrencilerin Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programında (ADOÇP) Temel Düzeyde yer alan A2+ seviyesinden Bağımsız Kullanıcı Düzeyinde B1 seviyesine geçiş yapması amaçlanmıştır. Bu geçiş sürecinde programda öncelikli olarak dinleme ve konuşma becerilerinin günlük konuşma dilinde kullanılan kelimeler ile desteklenerek geliştirilmesine yer verilmiştir. 10. sınıf öğrencilerinin yaşları ve ana dillerindeki gelişimleri de göz önünde bulundurularak okuma ve yazma aktivitelerine de dinleme ve konuşma aktiviteleri ile bağlantılı olmak şartıyla eşit ağırlık verilmeye çalışılmıştır. Ancak, bazı telaffuz hatalarının kalıcı olmaması için 10. sınıf öğretim programında telaffuz çalışmalarına özel bir önem verilmiştir. Tüm becerilerin gerçek hayatta dil kullanımına paralel olarak birbirleri ile ilintili ve birbirlerini destekler aktiviteler ve materyaller ile öğrencilere sunulması amaçlanmıştır. Öğrencilerin gerek yabancı dil gerek ise genel kültür alanlarında bildikleri konulardan bilmedikleri konulara yönlendirilmeleri programın temelini oluşturur. Buna ek olarak öğrencilerin dili bir bütün olarak görmeleri ve pratik yapmaları teşvik edilmektedir. İngilizceyi rahat ve akıcı bir şekilde kullanabilmelerinin yanı sıra 10. sınıf öğrencilerinin kendilerini farklı alan, konu ve düzeylerde gerek sözel gerek ise kısa da olsa yazılı şekilde ifade edebilmeleri beklenmektedir.

A2+ (Temel Düzey Kullanıcı)

Basit ve günlük konuşmaları zorluk çekmeden anlar ve gündelik, tahmin edilebilir konular üzerinde gerekli olduğu zamanlarda yardım alıp konuşabilir. Genel olarak verilen mesajdan biraz ödün vermesi ya da bazen kelimeleri bulmak veya hatırlamak için duraklaması gerekse de çok rastlanan günlük konuşmaların üstesinden gelebilir. Örneğin kendini nasıl hissettiğini ve duygularını basit cümleler ile tarif edebilir ve çevresindeki günlük olaylar (kişiler, yerler, bir iş veya okul deneyimi) ile ilgili detaylı tanımlar yapabilir. Bunlara ek olarak geçmiş tecrübelerini, kişisel deneyimlerini, alışkanlıklarını, rutinlerini, planlarını, hazırlıklarını, neleri sevip neleri sevmediğini anlatabilmede A2 seviyesine oranla daha çok beceriye sahiptir.

B1 (Bağımsız Kullanıcı)

B1 seviyesi Geçiş Seviyesi olarak nitelendirilir ve bu seviyedeki öğrenciler iki ana özelliğe sahiptirler. İlk olarak söylemek istediklerini ifade edebilme ve içinde bulundukları iletişimi sürdürebilme yeteneğine sahiptirler. Örneğin, bu seviyedeki bir öğrenci çevresindeki uzun konuşmaları genel olarak takip edebilir, anlaşılır bir şekilde değinmek istediği ana konuları belirtebilir ve kullanacağı dil yapıları ve kelimeleri planlamak için duraksasa da konuşmalarını anlamlı bir şekilde sürdürebilir. B1 seviyesindeki öğrencinin diğer bir ana özelliği ise günlük problemlerin üstesinden gelebilme becerisidir. Örneğin, toplu taşıma ile ilgili çok sık karşılaşılmayan durumlar ile baş edebilir ve bir seyahat temsilcisi ile yapılan seyahat planlamaya yönelik görüşmelerin ya da seyahatler sırasında karşılaşılması olası durumların üstesinden gelebilir. Ayrıca alışılagelmiş konulardaki günlük konuşmalara hazırlık ve plan yapmadan katılabilir.

THEME 1: SCHOOL LIFE
THEME 2: PLANS
THEME 3: LEGENDARY FIGURE
THEME 4: TRADITIONS
THEME 5: TRAVEL
THEME 6: HELPFUL TIPS
THEME 7: FOOD AND FESTIVALS
THEME 8: DIGITAL ERA
THEME 9: MODERN HEROES AND HEROINES
THEME 10: SHOPPING

Müfredatın devamına buradan ulaşabilirsiniz.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.