1574’teki Ramazan Bayramı kutlamaları ile günümüzdeki Ramazan Bayramı kutlamaları arasındaki benzerlik ve farklılıklar

1574’teki Ramazan Bayramı kutlamaları ile günümüzdeki Ramazan Bayramı kutlamaları arasındaki benzerlik ve farklılıklar
1574’teki Ramazan Bayramı kutlamaları ile günümüzdeki Ramazan Bayramı kutlamaları arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

16. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde icra edilen ve büyük bir coşkuyla kutlanan bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı, insanların akraba ziyaretleri yaptığı, birbirlerine tatlılar ikram ettikleri, çocukların eğlenceli oyunlar oynadığı bayramlar olmuştur. Mezarların ziyaret edilmesi, camilerin gezilmesi de bunlardan bazılarıdır.

Günümüzde bayramlar, tatil fırsatı olarak görülmekte ve bayramlaşma mesaj ya da telefonla görüşme sayesinde gerçekleşmektedir. Geçmişten günümüze geldikçe değişen bayram kutlamaları toplumda kültür ve değer farklılıklarının baş göstermesi nedeniyle meydana gelmektedir. Bayramlar kültür değerlerimiz olan korunması ve gelecek nesillere aktarılması gereken günlerdir. Bu nedenle bayramlara sahip çıkılmalıdır.

Herkes en iyi giysilerini giymiş, günümüzde de bu gelenek devam eder. Ancak salıncak kurulması günümüzde pek karşılaşmadığımız bir gelenektir. İnsanların bayramda alışveriş yapmaları, gece davulcu tarafından uyandırılmaları da yine benzeyen diğer yönlerdendir.

739
170
423
14
16
103
79
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.