1930'ların başlarında Dünyanın en uzun yaşayan adamı olarak Amerika'ya davet edilen ve hakkında bir çok efsane bulunan Türk kimdir

1930'ların başlarında Dünyanın en uzun yaşayan adamı olarak Amerika'ya davet edilen ve hakkında bir çok efsane bulunan Türk kimdir
1930'ların başlarında Dünyanın en uzun yaşayan adamı olarak Amerika'ya davet edilen ve hakkında bir çok efsane bulunan Türk kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1930'ların başlarında Dünyanın en uzun yaşayan adamı olarak Amerika'ya davet edilen ve hakkında bir çok efsane bulunan Türk kimdir 

A- Sultan Kösen

B- Zaro Ağa

C- Mehmet Özyürek

D- Koca Yusuf

Doğru Cevap: Zaro Ağa

Zaro Ağa, (1774/1777, Bitlis - 29 Haziran 1934, İstanbul), 157 ya da 160 yıl yaşamış, Türkiye'nin en uzun yaşayan insanı ve yabancı kaynaklara göre ise dünyanın en uzun yaşayan birkaç kişisinden biridir.
Zaro Ağa, 10 Osmanlı padişahı, 28 sadrazam, 1 cumhurbaşkanı, 5 başbakan görmüş, 6 savaşa katılmış ve bazı kaynaklara göre yedi, bazı kaynaklara göre 13, başka bir kaynağa göre ise 29 kez evlenmiştir. Beşi kız, sekizi erkek 13 çocuğu ile 29 torunu olmuştur.
Zaro Ağa, bazı kaynaklara göre 1774, bazı kaynaklara göreyse 1777'de Bitlis, Mutki, Meydan Mahallesi'nde doğmuştur. 18. yüzyılın sonlarına doğru İstanbul'a gitmiş ve Selimiye Kışlası, Beşiktaş, Ortaköy Camii ve Tophane Nusretiye Camii inşaatlarında çalışmıştır. Elli yaşlarında uzun yıllar İstanbul Hamal Topluluğu'nun başında kalmıştır. Daha sonra operatör Emin Bey'in şehreminiği zamanında belediye serhademelliğine getirilmiş ve bu vaziyeti ölümüne kadar sürdürmüştür. Böylece son günlerini İstanbul'da geçirmiştir ve burada ölmüştür.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.