1977'de kamyon şoförü olarak çalışırken işinden istifa edip sinema sektörüne giren yönetmen kimdir

1977'de kamyon şoförü olarak çalışırken işinden istifa edip sinema sektörüne giren yönetmen kimdir
1977'de kamyon şoförü olarak çalışırken Yıldız Savaşları film serisinin ilk filmini izlemenin heyacanıyla işinden istifa edip sinema sektörüne giren yönetmen kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1977'de kamyon şoförü olarak çalışırken Yıldız Savaşları film serisinin ilk filmini izlemenin heyacanıyla işinden istifa edip sinema sektörüne giren yönetmen kimdir 

A- Tim Burton
B- James Cameron
C- Quentin Tarantino
D- David Fincher

Doğru Cevap: James Cameron

James Cameron (16 Ağustos 1954), Kanadalı yönetmen, senarist ve prodüktördür. Titanik, Terminator, Aliens ve Avatar gibi ödüllü Hollywood filmleri bulunur.
California State University’de Fizik üzerine eğitim alan Cameron, okuldan ayrılıp kamyon şoförlüğü yapmaya başladı. 1977 yılında Star-Wars’u izledikten sonra bu hayattaki görevinin film yapmak olduğunu düşündü. İlk işi ise babasının eski kamerasını elden geçirerek çekimler yapmaya başlamak oldu. 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
87
2
0
4
6
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.