2023 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı saat kaçta başlayacak

2023 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı saat kaçta başlayacak
2023 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta sona erecek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı için geri sayım başladı. 2023 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları yarın tüm Türkiye genelinde yapılacak. KPSS lisans sınavlarına girecek olan binlerce memur adayı ise sınavın kaç dakika olduğunu ve kaç soru sorulacağını merak ediyor. Peki, 2023 KPSS lisans ne zaman, saat kaçta, sınav kaç dakika, kaç soru?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM), yapılan açıklamaya göre, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu pazar günü 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu ise 14.45'te yapılacak.

KPSS sınavı için salona son giriş saati 10.00 olarak belirlenmiştir. 10.15'te başlayacak olan sınav için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav salonlarına alınmayacaktır.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi oturumlarının 29-30 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumunun ise 6 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.