2021 YKS Yerleştirme Sonuçları

2021 YKS Yerleştirme Sonuçları
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2021-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 04 – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2021-YKS Yerleştirme Sonuçları

Önce İlk Ek Yerleştirme

Ardından da tercih etmeyenler ile yerleştikleri halde kayıt yaptırmayanlar nedeniyle boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Geçen sene 17-23 Eylül tarihlerinde ek yerleştirme yapılmıştı. Bu yıl da yine aynı tarihlerde ek yerleştirme yapılması beklenirse geçen yıl olduğu gibi 2 Ekim’de sonuçlar açıklanır.

Düşen Barajlarla Tercihler

Ek yerleştirmede kayıt hakkı kazananlar için de geçen yıl olduğu gibi 5-9 Ekim tarihleri verilse yükseköğretim kurumları boş kontenjanlarını 10 Ekim’den önce gönderemeyecek. Bu durumda da ikinci ek yerleştirme için düşürülen puanlarla tercih yapacak adaylar ancak bu tarihten sonra başvurularını yapabilecek.

Puanlar Düşürülmüştü

YKS tercihleri devam ederken, YKS barajları düşürülmüştü. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanıyla ön lisans programlarını tercih için baraj 150’den 140’e düştü. Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) puanlarıyla lisans tercihi için de baraj 180’den 170’e indirildi. Ancak bu düzenleme ikinci ek yerleştirmede geçerli olacak. Bu adayların tekrar puanları Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) eklenerek, yerleştirme puanları ile başarı sıraları hesaplanacak. Ardından da ikinci kez yapılacak ek yerleştirmede TYT puanı 140 ve üzerinde olanlar ön lisans, 170 ve üzerinde olanlar da lisans programlarını tercih edebilecek.

Peki İlk Ek Yerleştirmede Yerleşemeyen İkinciye Katılamayacak mı

İkinci ek yerleştirmeye kimler katılacak? İlk ek yerleştirmede yerleşemeyenler, ikinci ek yerleştirmeye katılamayacak mı? Bu yerleşme sadece 150 ve 180 puan barajını aşamayanlar mı katılacak? Bu soruların yanıtları yok.

3
0
3
0
3
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.