26 Ağustos 1071, Türklerin Anadolu’ya geliş tarihi değil; Türklerin Anadolu’ya hâkim oluş tarihidir

26 Ağustos 1071, Türklerin Anadolu’ya geliş tarihi değil; Türklerin Anadolu’ya hâkim oluş tarihidir
26 Ağustos 1071, Türklerin Anadolu’ya geliş tarihi değil; Türklerin Anadolu’ya hâkim oluş tarihidir ifadesinden yola çıkarak Anadolu’yu yurt edinme süreci ile ilgili neler söyleyebilirsiniz

Öncesinde bir çok Türk boyunun ve topluluğunun Anadolu’ya geldiğini bilmekteyiz. Anadolu’da bazen sorunlarla karşılaşan Bizans’ın baskılarına maruz kalan Türkler Alparslan’ın zaferinden sonra tamamen Anadolu’da kalma gücünü elde ettiler. Bundan dolayı Anadolu’ya geliş tarihi değil de hakim oluş tarihidir 1071.

  • 26 Ağustos 1071 tarihi Malazgirt Meydan Muharebesi'nin tarihidir. Bu tarihten öncesinde de birçok olaylar yaşanmıştır.
  • Malazgirt Meydan Muharebesi öncesinde bir çok Türk boyunun ve topluluğunun Anadolu’ya geldiğini tarihsel bilgi ve belgeler ile kanıtlanabilmektedir.
  • Anadolu’da birçok zaman problemler ile karşılaşan Bizans’ın baskılarına maruz kalan Türkler, Alparslan’ın Malazgirt zaferinin ardından tamamen Anadolu’da kalma gücünü elde ettiler.
  • Bu nedenden ötürü de 26 Ağustos 1071, Anadolu’ya geliş tarihi değil de hakim oluş tarihidir.
  • Malazgirt Savaşı; Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında meydana gelen bir savaştır.

476
246
201
73
140
368
380
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.