Alışveriş listesi hazırlamanın faydaları nelerdir

Alışveriş listesi hazırlamanın faydaları nelerdir
Alışveriş listesi hazırlamanın faydaları nelerdir, Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri niçin kullanmamalıyız?

Alışveriş listesi hazırlamanın faydaları nelerdir?

  • Gittiğimiz yerde vakit kaybını önler

  • Gittiğimiz yerde enerji kaybını önler
  • Gittiğimiz yerde fazladan alış veriş yapma olayını ortadan kaldırır.
  • Alışveriş listesi sayesinde alışverişte gerekli olan malzemelerin unutulması mümkün değildir. Ayrıca alışveriş yaparken zaman kaybı önlenmektedir. Alışveriş için gerekli bütçe oluşturulmaktadır. Alışverişte eksiksiz malzeme temini sağlamaktadır. Alışveriş listesi, malzeme temini için kolaylık sağlamaktadır. İnsanın ne olacağını bilmesi zaman kaybını önlemektedir. Alışveriş listesi yapmak, eksiklerin belirlenmesinde de etkilidir. Bu nedenle alışverişe gitmeden önce alışveriş listesi yapılması gerekir.

Alışveriş yaparken bozulmuş veya ambalajı yırtılmış bir ürün ile karşılaşan bilinçli bir tüketicinin yapması gereken davranışlar neler olmalıdır?

Hemen kasaya ya da müşteri temsilcisine gidip ürünün durumu hakkında bilgi verip gereğinin yapılmasını sözlü ya da bir dilekçe ile yapmalıdır.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri niçin kullanmamalıyız?

Çünkü o malın kullanma tarihi geçtiğinden kullanım amacının dışına çıkmıştır. Eğer gıda malzemesi ise zehirleyebilir.İlaç ise öldürebilir.

Ödemeyi yaptıktan sonra alışveriş belgemizdeki fiyat bilgilerini kontrol etmemiz gerekir mi? Neden?

Kesinlikle etmemiz gerekir. Çünkü aldığımızdan farklı bir ürün de olabilir. Eksik de olabilir. Belki de daha fazla para ödemek zorunda kalmışızdır. Bu şekilde hesap kitabımızı biliriz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
0
2
2
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.