Ülkemizdeki yazı ile kanjiyi karşılaştırdığınızda hangisini öğrenmek daha kolaydır

Ülkemizdeki yazı ile kanjiyi karşılaştırdığınızda hangisini öğrenmek daha kolaydır
Ülkemizdeki yazı ile kanjiyi karşılaştırdığınızda hangisini öğrenmek daha kolaydır, Neden?

Sınıfınızdaki dünya modelini inceleyiniz. Neler dikkatinizi çekti? Söyleyiniz. Dünya modelinde ülkemizi bularak gösteriniz.

Amerika ve Rusya’nın ne kadar yakın olduklarını gördüm. Oysa bana sanki aralarında çok uzak mesafeler varmış gibi gelirdi. Ülkemizi gördüm ama o da bana biraz fazla çapraz duruyormuş gibi geldi oysa ben daha düz sanıyordum.

Sizin derslerinizle hangi benzerlikler ve farklılıklar bulunmaktadır?

 Matematik fen sosyal bilgiler, müzik, el becerileri, beden eğitimi dersleri aynı. Şiir sanatı ve yazı sanatı dersleri yok bunların hepsinin toplandığı Türkçe ve edebiyat dersleri var.

Ülkemizdeki yazı ile kanjiyi karşılaştırdığınızda hangisini öğrenmek daha kolaydır? Neden?

Ülkemizde daha kolay. Onlarınki kelime olarak anlaşılmakta ve de bir çok kelime o dilde yer almaktadır. Bizim kullandığımız Latin alfabesini öğrenmek daha kolaydır. Başlangıçta Japon alfabesindeki kelimelere ve kelimenin bir kısmına karşılık gelen kanjileri öğrenmek daha kolay gibi görünse de her kelime için ayrı kanji öğrenmek ve onları akılda tutmak oldukça zor olacaktır. Ayrıca kanjilerin yazımı çok zor göründüğü için yazarken zorlanacağımı düşünüyorum. Latin alfaesinde harf sayısı az olduğu ve kelime türetme konusunda sorun olmadığı için Japon alfabesine göre Latin alfabesini öğrenmek bana daha kolay gibi geliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
0
1
1
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.