Yaşadığınız mahallede oyun oynamak yasaklansaydı ne hissederdiniz

Yaşadığınız mahallede oyun oynamak yasaklansaydı ne hissederdiniz
Yaşadığınız mahallede oyun oynamak yasaklansaydı ne hissederdiniz, Atatürk'ün bize emanet ettiği bağımsızlığı korumak için görevlerimizin neler olduğunu yazınız.

Yaşadığınız mahallede oyun oynamak yasaklansaydı ne hissederdiniz?

Çok üzülürdüm. çünkü kendimi özgürlüğü kısıtlanmış hissederdim. Bunun yanında arkadaşlarımla daha az vakit geçirmek en sevdiğim şeylerden olan oyun oynayamamak beni çok üzerdi.

Nasır’ın geçmişte yaşadığı ve bugün yaşadığı koşulları karşılaştırarak bağımsızlığın önemini tartışınız.

Bağımsızlık bizlerin güvende ve huzur içinde yaşamasını sağlayan en önemli kazanımdır. Bağımsızlık olmadan ne huzur olur ne mutluluk.

Atatürk, bir milletin tam bağımsız olabilmesi için nelerin gerektiğini söylemiştir? Açıklayınız.

Mustafa Kemal özellikle siyasi, mali, ekonomik, adli, askeri, kültürel ve benzeri her konuda tam bağımsızlık ve tam serbestliğin olmasını zorunlu kabul etmiştir.

Atatürk'ün bize emanet ettiği bağımsızlığı korumak için görevlerimizin neler olduğunu yazınız.

Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapar” diyerek her zaman vatanımız için en uygun ve en faydalı işleri yapmalıyız. Vatanımızı iç ve dış düşmanlardan korumalıyız. Kendi çıkarımızı vatan çıkarından önceye koymamalıyız. Hırsızlık yapmamalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.